Чемпіонат Іспанії, шостий тур
21 вересня, 22:00. “Сантьяго Бернабеу” (Мадрид)
Головний арбітр: Хосе Мунуера Монтеро
Пряма трансляція: Megogo Футбол 1

Новини Реала Мадрид

Посеред тижня “Реал” стартував у Лізі чемпіонів. Не те щоб упевнено це зробив. У суперниках був “Штутгарт”, котрий здивував не лише минулого сезону, а і минулого вівторка. Лише заміни допомогли вершковим уникнути нічийного результату: Модрич зробив асист на Рюдігера, а Ендрік забив. А з іншого боку – що ж незвичайного? Те, що “Реал” наприкінці дотиснув суперника і все-таки переміг? Це – точно ні. Швидше те, як він дозволяв грати опоненту, особливо – це стосується першого тайму. Ще до перерви “Штутгарт” міг відзначатися.

Захист титули Ла Ліги розпочався не надто “потужно”. З п’яти матчів впевненим був лише поєдинок хіба проти “Вальядоліда” (3:0), і те – радше другий тайм. Вісім зі своїх дев’яти голів у чемпіонаті “Реал” забив після перерви. Це і логічно, якщо подивитися на лаву запасних мадридців і порівняти її навіть з основним складом суперника. Але поки: третє місце у Ла Лізі і чотири очки відриву від “Барселони”. Не те становище, про яке можна мріяти.

Кадри господарів

Чотири втрати у “вершкових” перед цим матчем. Не зіграють у поєдинку проти каталонців Алаба, Камавінга, Себальйос і Діас. Перші двоє у цьому сезоні ще не грали, а Дані і Браїм – втрати саме підсилення команди з лави запасних.

Новини Еспаньйола

Результати каталонців дуже обережні: розриву більше, ніж в один м’яч немає. А усі п’ять матчів мали різні сценарії. У перших двох – мінімальні поразки, однак по грі “Еспаньйол” напрацьовував мінімум на нічию. Далі були виїзні нулі з “Атлетіко”, де лише нереалізація “матрацників” дозволила каталонцям заробити перший заліковий пункт у сезоні.

Останні два матчі “Еспаньйол” виграв. Спочатку здобув вольову перемогу над “Райо Вальєкано”. А 14 вересня підопічні Гонсало зустрічалися з “Алавесом”. Ось тут “Еспаньйол” реалізував ледь не всі свої моменти. Особливо це стосується Пуадо, який чимало хибив у попередніх матчах, а в цьому моменті оформив хет-трик. Коли каталонці повели в рахунку 2:1, а потім 3:1 ставало поступово важче оборонятися, але “Алавес” спромігся тільки на один гол. Тому реалізація твоя плюс нереалізація суперника дорівнює перемозі. І поки команда перебуває на 12 місці. Досить непогано для колективу, який тільки-но піднявся з Сегунди.

Кадри гостей

Еспосіто вибув ще у минулому сезоні й досі не відновився від важкої травми коліна. Також основний захисник Калеро пропустив попередній матч проти “Алавеса” через ушкодження щиколотки, але цілком може відновитися до поточного матчу.

Останні п’ять матчів Реала і Еспаньйола

Останні п’ять зустрічей господарів

17.09. Реал Мадрид – Штутгарт 3:1 (ЛЧ)

14.09. Реал Сосьєдад – Реал Мадрид 0:2 (Ла Ліга)

01.09. Реал Мадрид – Бетіс 2:0 (Ла Ліга)

29.08. Лас-Пальмас – Реал Мадрид 1:1 (Ла Ліга)

25.08. Реал Мадрид – Вальядолід 3:0 (Ла Ліга)

Останні п’ять зустрічей гостей

14.09. Еспаньйол – Алавес 3:2 (Ла Ліга)

31.08. Еспаньйол – Райо Вальєкано 2:1 (Ла Ліга)

28.08. Атлетіко – Еспаньйол 0:0 (Ла Ліга)

24.08. Еспаньйол – Реал Сосьєдад 0:1 (Ла Ліга)

19.08. Вальядолід – Еспаньйол 1:0 (Ла Ліга)

Останні п’ять особистих зустрічей між суперниками

11.03.23. Реал Мадрид – Еспаньйол 3:1 (Ла Ліга)

28.08.22. Еспаньйол – Реал Мадрид 1:3 (Ла Ліга)

30.04.22. Реал Мадрид – Еспаньйол 4:0 (Ла Ліга)

03.10.21. Еспаньйол – Реал Мадрид 2:1 (Ла Ліга)

28.06.20. Еспаньйол – Реал Мадрид 0:1 (Ла Ліга)