Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»

Парагвай проаналізував в виступи ЮКСА на старті сезону, а також розповів про роботу з новим тренерським штабом. Позаминулого туру ЮКСА розгромила Кремінь, здобувши найбільшу перемогу в Першій лізі, а Пабло Кастро став героєм матчу – забив двічі та записав у свій актив передасист. Тепер півзахисник, якого в Україні прозвали «Парагвай», а в Бразилії – «Парагвайо», не залишився поза увагою журі Sport Arena та ПФЛ.

– Наскільки несподіваним та приємним для вас є визнання найкращим гравцем шостого туру в Перші лізі?

– Щасливий, що переміг у цій почесній номінації. Щоденно тренуюся для того, щоб демонструвати свій найкращий футбол і допомагати команді допомагати своєї мети.

– П’ятий тур ваша команда пропускала. Це вам допомогло?

– Дійсно, ця пауза пішла нашій команді на користь. Працювали над власними слабкими сторонами, щоб досягнути прогресу в наступних матчах.

– ЮКСА на старті сезону три матчі виграла і всього один програла. Напевно, такими результатами можете бути задоволені, якщо враховувати що це ваш дебютний сезон в Першій лізі?

– На мою думку, якісно дебютували у Першій лізі. Для нас було важливо вдало розпочати свої виступи в новому сезоні. Щасливий, що забив дебютний гол ЮКСА в Першій лізі.

– У чому головні відмінності Першої і Другої ліги? Наскільки складно було адаптуватися у другому за рангом дивізіоні України?

– У Першій лізі грають більш досвідчені та підготовлені гравці. Проте, ми дуже швидко адаптуємося і вже проявляємо себе.

– Як у команді сприйняли зміну головного тренера? Які головні відмінності у роботі Цимбала і Чирикала?

– Вважаю, що команда не надто переживала через зміну тренера, адже розуміємо що варто адаптуватися до будь-якого спеціаліста. Вважаю, що це обидва дуже якісні тренери, але різний підхід до роботи. Цимбал вже мав досвід роботи з іноземцями, а Чирикал лише знайомиться з нами. Проте, з цим жодним проблем немає. Поступово починаємо все краще розуміти вимоги тренера. Перемоги нам надають впевненості у власних силах.

– За 20 хвилин ваша команда забила тричі. Зізнайтеся, напевно не очікували такого розвитку подій? За рахунок чого вдалося забити тричі за першу половину тайму?

– Знаємо, що необхідно грати з першої і до останньої хвилини. Всі команди добре підготовлені, тому варто агресивно і активно грати зі стартового свистка. Важливо було не дати супернику зіграти у свій футбол і якомога швидше вирішити долю матчу.

– Вже на десятій хвилині ви шикарним ударом у верхній кут відкрили рахунок. Пригадайте цей епізод? Напевно, один із найбільш ефектних ваших голів?

– Щасливий, що долучився до перемоги команди. Дійсно, це один із найбільш пам’ятних голів до мене. Сподіваюся, що забиватиму якомога більше красивих м’ячів.

– У матчі з Кременем ви відзначилися дублем і ще взяли участь у двох голах команди. Це поки що найбільш продуктивний ваш матч за ЮКСА?

– Думаю, що це один із найбільш якісних матчів, в якому брав участь. Хочу відзначити партнерів по команді, адже без них не зміг би досягнути цього прогресу. Я ретельно працюю на тренуваннях, щоб грати якісно.

– У другому таймі ЮКСА продовжила атакувати і забивати. Хотіли насамперед, щоб вболівальники отримали задоволення від гри, адже результат був зроблений ще до перерви?

– Ми не дивимося на рахунок і хочемо забивати якомога більше. Не зупиняємося на досягнутому і продовжуємо атакувати.

– ЮКСА зараз всього на очко відстає від лідери групи. Перед командою стоїть завдання посісти перше місце у групі?

– Прикладаємо максимум зусиль для того, щоб перемагати у кожному матчі. Рухаємося від матчу до матчу і поки що не дивимося в таблицю. Нам до снаги досягнути бажаного результату.

– Який ваш найбільш пам’ятний матч у Першій лізі на даний момент? Можливо, відзначите протистояння з Маріуполем, коли виграли з 0:2?

– Для мене найбільш пам’ятна гра проти Кудрівки, адже вдалося у своєму дебютному матчі забити зі штрафного. Проти Маріуполя не грав, адже травмувався у Кубку України. Протягом тижня не тренувався.

Пресслужба ПФЛ