Юнацькі команди Болоньї та Шахтаря все ж змогли дограти свій поєдинок у 1-му турі групового етапу Ліги чемпіонів.

Юнацька Ліга УЄФА, груповий етап. 1-й тур.

Болонья Італія – Шахтар Донецьк, Україна 3 : 4.

0 – 1. Цуканов – 9.

1 – 1. Ебоне – 27-пен.

1 – 2. Ломага – 37.

2 – 2. Де Лука – 50.

3 – 2. Менегаццо – 67.

3 – 3. Цуканов – 72.

3 – 4. Трифаненко – 90.

В рамках Юнацької Ліги УЄФА молодіжні команди Болоньї та Шахтаря у середу, 18 вересня, зіграли лише сім хвилин, після чого головний суддя зупинив гру і забрав футболістів у роздягальню через сильну зливу. Як наслідок, було вирішено дограти поєдинок наступного дня.

Вже на старті зустрічі Шахтар вийшов вперед: Бундаш перехопив м’яч у центрі поля, полетів у стрімку контратаку і віддав на Цуканова, який не залишив шансів голкіперу господарів. На 15-й хвилині італійці відновили статус-кво: польський легіонер Ян Лабедзкі навісив зі штрафного і Менегаццо головою замкнув у сітку. Гол, однак, не зарахували через положення поза грою.

В середині тайму Бундаш потужно стріляв з-за меж штрафного, але Пессіна у стрибку перевів на кутовий. За трохи Костюк зачепив у власному штрафному Ебоне й арбітр вказав на позначку. Сам постраждалий чітко виконав покарання.

На 34-й хвилині Менегаццо знову відгукнувся на навіс від Лабедзкі, але цього разу пробив над поперечиною. Наприкінці тайму Шахтар вдруге у матчі вийшов вперед. “Гірники” швидко подолали лінію захисту суперника закиданням за спини захисників і Пессіна, який вийшов аж за межі штрафного змушений був екстрено повертатися назад. Своєю чергою Дрозд, не чекаючи на це, відпасував в центр на Ломагу і той влучно пробив по воротах – 1:2.

Одразу по перерві Болонья знову зрівняла: Де Лука вистрибнув вище за інших і влучно замкнув подачу з кутового. Згодом Шахтар мав шанс на третій гол після пострілу Петрука у кут воріт, але кіпер господарів вкотре врятував. А за трохи вперше у цьому матчі італійці повели в рахунку: Тонін прострілив з правого флангу у центр штрафного і Менегаццо пробив повз 16-річного Баглая.

Шахтар не зупинився і вже за 5 хвилин вирівняв становище – Цуканов оформив дубль, пробивши діагональним ударом у правий верхній кут. “Гірники” могли виривати перемогу, однак Сметана після подачі кутового пробив повз ворота. Українці таки дотисли суперника – Трифаненко на останній хвилині відгукнувся на передачу Огаркова і приніс Шахтарю перемогу, пробивши головою під дальню стійку.