Головний тренер “Болоньї” Вінченцо Італьяно прокоментував нульову нічию в стартовому матчі Ліги чемпіонів проти донецького “Шахтаря”

Наставник шкодує про упущені моменти Ндоє, Кастро і Фаббіана, та вважаючи, що його команда зробила більше для перемоги, навіть із урахуванням відбитого кіпером Лукашем Скорупським пенальті від Георгія Судакова:

– У дебютному матчі у Лізі чемпіонів ми грали так, як хотіли від початку, і в нас були хороші шанси. Точніше, спочатку Скорупський дуже добре спрацював у випадку з пенальті, інакше гра б повністю змінилася. Але я можу тільки подякувати своїм хлопцям за хороший матч. Хоча нам потрібно ще рости й удосконалюватися у фінальній третині, а також краще використовувати ті ситуації, коли ми швидко виходимо з оборони в атаку.

Звісно, у гравців є певний сум, тому що це був матч, у якому ми цілком могли взяти три очки. Річ у тім, що “Шахтар” багато рухається на своїй третині поля і нерідко ризикує, і якби наш високий пресинг працював краще, ми могли б отримати з цього певні дивіденди.

В атаці ми використовували обидва фланги, змінюючи їх час від часу, але ми повинні діяти краще, коли маємо такі хороші можливості. Особливо коли ми створюємо їх на своєму полі – тоді в нас зовсім інший настрій. Звичайно, це скоріше позитивний дебют, але ми будемо працювати далі.

Говорячи про моменти – ми створили для Кастро такий самий шанс, як і в матчі з “Наполі”, але Сантьяго не зміг підняти м’яч. А коли Фаббіан отримав нагоду відзначитися, то Джованні мав зіграти по м’ячу раніше, випереджаючи воротаря суперника і не даючи йому часу зіграти на виході.

Прийшовши в міжсезоння з “Фіорентини”, з якою Італьяно двічі поспіль доходив до фіналу Ліги конференцій, новий коуч “Болоньї” в шести матчах Серії А та Ліги чемпіонів не здобув ще жодної перемоги – п’ять нічиїх і поразка. А для “россо-блу” матч із “Шахтарем” став першим на європейській арені після фіналу Кубка Інтертото 2002 року.