Захисник «Динамо» Олександр Караваєв прокоментував перемогу киян у перенесеному матчі 4-го туру УПЛ проти «Ворскли» (3:1).

Футболіст давав інтерв’ю, тримаючи сина на руках.

– Це мій синочок Кірюша, найголовніший вболівальник. Так склалося: він був на двох матчах за все життя. До цього був ще один раз, але дуже рано. І в двох матчах я забив: в одному два, в другому один. Це мій талісманчик.

– А який був попередній матч?

– Там ми грали товариську гру, коли були матчі збірних. 

Сьогодні теж міг забити два, але в кінці віддав.

– Так, це командна гра, і я дуже люблю віддавати гольові передачі. Сьогодні було дві передачі на Костю Вівчаренка. Шкода, що не забив, але він буде реабілітовуватися в інших іграх.

  – Чи любиш ти більше віддавати гольові передачі, ніж забивати?

  – Так. 

Наступного разу будеш бити сам, а не віддавати на Костю?

  – Ну, не знаю. Після моменту з «Рейнджерсом», коли я не віддав Миколі Шапаренку, я досі себе картаю, тому хочу віддавати.

  – Як гра склалася сьогодні? 

– Ми розуміли, що буде важко, тому що команда може закритися і буде мало вільних зон. Але також розуміли, що якщо заб’ємо гол, то вони почнуть відкриватися і нас пресингувати. Були деякі помилки в обороні, через які ми могли пропустити, але також мали багато можливостей для забитих м’ячів. Треба поліпшити реалізацію, щоб при рахунку 2:0, не пропускати гол і не нервувати в останні 10 хвилин, а спокійно завершувати гру і забивати свої моменти. 

По суті, сьогодні було два дебюти: Себальос і Гереро. Як з ними гралося, як у тренувальному процесі? На скільки вони готові до вимог «Динамо»?

  – Звісно, як кажуть, потрібен період адаптації. У тренуваннях і в іграх вони все виконують, десь щось не виходить, але всі стараються. У нас дуже сильний мікроклімат, і всі один одного підтримують. Ми розуміємо, що якщо не будемо разом як одне ціле, то нічого не вийде. Як ви бачите, в нас у кожній грі багато замін, як зі стартового складу, так і на заміни. У нас велика конкуренція на всі позиції, тому будь-хто може вийти в будь-який момент і зробити результат. 

Від коментатора матчу почув і здивувався, що у тебе перший матч в чемпіонаті. 

– Ми вже зіграли 5 турів, а я лише перший матч. Так виходило, що я грав в єврокубках, а в чемпіонаті не доводилося ще грати. Тож вітаю себе з дебютом. 

Моторошний епізод з падінням Себальоса. 

– З Себальосом все буде добре, бо здоров’я — найголовніше. На тренуванні він був дуже міцним, розумним і технічно добре оснащений. Має великий потенціал, — сказав Караваєв.