Хорватський фахівець Іван Юріч очолив Рому після несподіваного звільнення Даніеле Де Россі.

18 вересня керівництво “джалороссі” ухвалило рішення здійснити зміни на тренерському містку команди, хоча у новому сезоні команда провела лише чотири матчі. Рома програла Емполі, розписала нічиї з Кальярі, Ювентусом і Дженоа.

Новим наставником римлян став Іван Юріч. Досвідчений тренер підписав контракт, розрахований до кінця нинішнього сезону. Про це повідомляє прес-служба клубу. Угода розрахована до 30 червня 2025 року. За інформацією італійських ЗМІ, контракт має опцію автоматичного продовження, якщо Рома кваліфікується в Лігу чемпіонів.

До слова, Іван Юріч тренує в Італії ось уже десять років. За цей час він жодного разу не отримував шансу попрацювати в команді, яка ставить серйозні завдання. Зокрема, як тренер він ніколи не грав у єврокубках.

Попереднім місцем роботи 49-річного хорвата був Торіно, з якого він пішов на початку літа після завершення контракту. Клуб хотів продовжити співпрацю, але фахівець відмовив. Перед туринським етапом кар’єри Юріч тренував Верону, Дженоа, Кротоне, Мантову, а також молодіжки Палермо й Дженоа. Новий наставник Роми має досвід роботи з Джан П’єро Гасперіні, в якого був асистентом.