У Києві в перенесеному матчі 4-го туру УПЛ київське “Динамо” приймало “Ворсклу”. Гра пройшла на стадіоні “Динамо” імені Валерія Лобановського.

УПЛ, 4-й тур.

Динамо Київ – Ворскла Полтава 3 : 1.

1 – 0. Себальос – 33.

2 – 0. Караваєв – 35.

2 – 1. Ієде – 81.

3 – 1. Піхальонок – 90+1.

У перенесеному матчі четвертого туру УПЛ “Динамо” приймало полтавську “Ворсклу”. Кияни всі свої чотири матчі виграли, але і полтавчани до цього не програвали чотири тури поспіль.

Суттєві кадрові проблеми були в Олександра Долганського перед грою в Києві. Через дискваліфікацію не зміг зіграти досвідчений Олександр Скляр, а також травмувався Євген Павлюк. Це ключові гравці центра поля, яких неможливо рівноцінно замінити. Таким чином, на “Ворсклу” очікувала дуже складна гра. До того ж, київський клуб вдома грає потужно. Безпрограшна домашня серія “Динамо” триває в УПЛ 13 ігор: 12 перемог та нічия.

Олександр Шовковський сьогодні здивував стартовим складом. Вперше у старті київського клубу вийшов Себальйос, а Герреро взагалі дебютував за “Динамо”. Також звертаємо увагу на появу у центрі поля Валентина Рубчинського. За полтавчан дебютував 20-річний хавбек Дмитро Черниш.

Вже у дебюті протистояння полтавчани могли відкрити рахунок. Після подачі Крупського пробивав Кане, але повз дальній кут. Кияни грали першим номером, але гості організовано оборонялися. Підопочні Долганського відмовилися від високого пресинга і зустрічали суперника вже на власній половині поля. Контроль м’яча не давав зиску підопічним підопічним Шовковського. Згадати можна зіба що удар Шапаренка, але з ним впорався Ісенко. В середині першого тайму через травму змушений був залишити поле Гучек. У центр захисту опустився Хрипчук.

На 33-й хвилині стандарт допоміг киянам відкрити рахунок. Шапаренко подав з кутового, а Себальйос головою пробив у дальній кут – 1:0. Дебютний гол для легіонера “Динамо”. Через дві хвилини кияни збільшили свою перевагу. Удар Шапаренка заблокував захисник, але першим на добиванні опинився Караваєв – 2:0. Нічого не віщувало біди для гостей, але протягом двох хвилин все перевернулося зніг на голову. Не найкращий першим тайм у виконанні футболістів “Динамо”, але результат на табло. Кияни витиснули максимум із мінімума.

Вже на початку другого тайму кияни могли доводити рахунок до розгромного, але Рубчинський не зміг переграти Ісенка. За рахунком підопічні Шовковського грали впевнено, а ось полтавчанам не допомагали навіть заміни. Варто віддати належне господарям, які не грали на утримання рахунку, а хотіли забити ще. А ось у гостей в атаці сьогодні майже нічого не виходило. В середині другого тайму після зіткнення з Ндукве отримав пошкодження Себальйос. Захисник “Динамо” навіть втратив свідомість, але швидко прийшов до тями, хоча і не зміг продовжити зустріч.

На 82-й хвилині інтрига у наш матч несподівано повернулася. Нестеренко подав, а Ієде головою пробив у дальній кут – 2:1. Зарано кияни розслабилися і повірили у власну перемогу. Врятуватися полтавчани все ж не змогли. У компенсований час своїм фірмовим ударом зняв всі питання про переможця Піхальонок – 3:1.

У підсумку, “Динамо” п’ята поспіль перемога “Динамо” в УПЛ. Кияни піднімають на перше місце.