Іспанська преса відзначила вирішальну роль голкіпера Тібо Куртуа в перемозі мадридського Реалу над німецьким Штутгартом в першому турі Ліги чемпіонів.

17 вересня Реал Мадрид не без проблем переміг Штутгарт (3:1) у першому турі Ліги чемпіонів сезону 2024/25.

УЄФА найкращим гравцем матчу визнав голкіпера «вершкових» Тібо Куртуа, який протягом матчу здійснив шість сейвів та заслужив на компліменти від головного тренера команди Карло Анчелотті.

Іспанська преса теж залишилася в захваті від гри 32-річного бельгійського воротаря.

Marca

«Мадридці вчепилися за «Святого Куртуа», щоб вийти «живими» з дуже складної ситуації, в яку вони потрапили на перших хвилинах гри, і яка могла коштувати їм відставання на табло.

Бельгієць знаходиться на вражаючому рівні й повертається до перемог, як це було до двох травм коліна, які змусили його пропустити практично весь минулий сезон».

AS

«Реал, протягом тривожно довгих відрізків часу, був у милості Штутгарта. Але в них завжди був Куртуа. У роздягальні його вважають ключовою фігурою для команди.

Гігант, який, незважаючи на відсутність в номінації на трофей Яшина, знаходиться на рівні, щоб відповідати йому. Поки Реал поганий, він хороший. Бездоганний».

Mundo Deportivo

«Найкращий гравець Реала. Запобіг трьом чи чотирьом голам Штутгарта».

Зазначимо, що конкурент Куртуа – українець Андрій Лунін цього сезону не зіграв ще в жодному офіційному матчі Реалу.

Наступний матч команда Анчелотті проведе у Ла Лізі 21 вересня, коли прийматиме Еспаньйол. Початок гри о 22:00 за Києвом.