Італія оплакує втрату Сальваторе “Тото” Скіллачі – легенду одного турніру.

Колишній форвард “Скуадри Адзурри” та низки італійських клубів помер у віці 59 років. У січні 2022-го Скіллачі діагностували рак товстої кишки, було зроблено дві операції, але страшна хвороба все ж перемогла.

“Тото” розкрився у Мессіні, з якої у 1989 році його переманив Ювентус. Новачок вже у дебютний сезон настріляв 21 гол, вигравши з туринцями Кубок УЄФА та Кубок Італії. Справжній прорив стався на ЧС-1990. Скіллачі розпочав на лаві запасних, а в підсумку з 6 голами став найкращим бомбардиром, найкращим гравцем і бронзовим призером домашнього для Італії Мундіалю. Виграти “Золотий м’яч” того року завадив лише німець Лотар Маттеус.

Після цього кар’єра “Тото” пішла на різкий спад. За рік він провів останній матч у футболці збірної, перехід до Інтера не приніс бажаних змін, хоча там форвард додав ще один Кубок УЄФА. Скіллачі наважився перебратися в японський Джубіло Івата, де став одним з європейських першопрохідців та улюбленцем публіки. Після завершення кар’єри Сальваторе працював на телебаченні, шукав себе у акторській професії. На жаль, рак все обірвав. У “Тото” залишились дружина Барбара та троє дітей.