Головний тренер тернопільської «Ниви» Юрій Вірт поділився думками про матч «Шахтаря» проти «Болоньї» у Лізі чемпіонів.

– З осторогою чекаю на гру. Зважаючи на те, що поєдинок відбудеться в Італії, я б усе ж назвав фаворитом «Болонью». Так, зараз ця команда демонструє не дуже добрі результати, але на це є низка об’єктивних причин. По-перше, у «Болоньї» новий тренер (Вінченцо Італьяно замінив на Тьяго Мотту, – прим. ). 

По-друге, з команди пішли три її ключові футболісти. Захисник Ріккардо Калафіорі поїхав до нашого Олександра Зінченка в лондонський «Арсенал» і два нападники залишили «Болонью»: Марко Арнаутович повернувся до «Інтера», а Джошуа Зіркзе став гравцем «Манчестер Юнайтед». Дуже суттєві втрати. Команда ослабла.

– В останній грі Пушич вирішив перевірити яскраво атакувальну модель, а саме 4-1-2-3. На вістрі атаки проти «Карпат» був Сікан, якому активно з флангів допомагали Зубков та Кевін. Чи варто нам очікувати таку ж тактику і в матчі проти «Болоньї», зважаючи на те, що вона дала результат?

– Дуже малоймовірно, що буде така ж схема. Пригадаймо минулий сезон. Хіба «Шахтар» грав з прицілом на атакувальний футбол? Ні. Вони більше діяли від оборони, переважно, розраховуючи на свої швидкі контратаки. Вважаю, що у такому ж ключі команда Пушича гратиме і проти «Болоньї» та в єврокубках загалом.

Взагалі ж, дуже чекаю на старт Ліги чемпіонів. Новий формат мені видається дуже цікавим. Буде більше ігор.

– Прогноз від Юрія Вірта.

– Вважаю, що гра завершиться результативною нічиєю: 1:1 або 2:2. Якщо «Шахтар» не програє – це буде позитивним результатом незалежно від рахунку.

Важливо розпочати турнір на мажорній ноті. Це може окрилити команду і надати їй ще більше впевненості у власних силах, — сказав Вірт.

Матч «Болонья» – «Шахтар» відбудеться 18 вересня, початок о 19.45.