Ліга чемпіонів, перший тур
18 вересня, 22:00. “Етіхад” (Манчестер Сіті)
Головний арбітр: Гленн Нюберг (Швеція)
Пряма трансляція: Megogo Футбол 1

Новини Манчестер Сіті

Прекрасно “містяни” стартували у цьому сезоні. Навіть зробили те, що далеко не завжди у них виходить: здобули Суперкубок Англії. Після цього ще й перемогли у чотирьох матчах чемпіонату поспіль. Наразі “Ман Сіті” є єдиною командою в АПЛ, котра ще не втратила очок. І логічно, що підопічні Гвардіоли з такими результатами лідирують у турнірній таблиці. І роблять це одноосібно, з двоочковим відривом від найближчих переслідувачів (“Арсеналу” і “Ньюкасла”).

На минулих вихідних “Сіті” вдома приймав “Брентфорд” На 23 секунді матчу “містяни” уже пропустили гол. Але ще до 32 хвилини не лише відігралися, а й вийшли вперед. Завдяки Голанду, котрий оформив дубль. А загалом у Ерлінга дев’ять голів у чотирьох турах. Це більше, ніж у 19 команд АПЛ. Неймовірний показник.

Кадри господарів

Наразі в лазареті МС перебувають двоє футболістів. Молодий півзахисник Бобб випав з гри після матчу за Суперкубок Англії, де він провів 90 хвилин. Аке травмувався під час нещодавньої міжнародної паузи. Але у Гвардіоли є ким замінити цих виконавців.

Новини Інтера

“Нерадзурі”, як і “Манчестер Сіті”, також є чинними чемпіонами своєї країни. Але старт сезону у них вийшов трохи важчим. Особливо це стосується виїзних поєдинків. У домашніх все добре: дві сухих перемоги. В тому числі розгром майбутнього суперника донецького “Шахтаря” – “Аталанти” з рахунком 4:0. А ось з гостьовими поєдинками є проблеми: два матчі і дві нічиїх.

Зокрема у минулому турі проти середняка чемпіонату “Монци”. “Інтер” пропустив на 81 хвилині, але встиг врятуватися на 88 завдяки голу Дюмфріса. І це ще у матчі був певний суддівський скандал: на думку вболівальників рефері був на стороні “Інтера”. Зрештою, за чотири тури в активі міланців вісім очок. Вони все одно ідуть на третьому місці, та і в Італії вже немає команд які б не втрачали балів. До першого “Удінезе” всього два залікові пункти. Не така і страшна поточна ситуація, але від чинного чемпіона вимагається трохи більше, ніж такі результати.

Кадри гостей

Дімарко провів 90 хвилин проти “Монци” і отримав м’язове ушкодження. Воно є незначним, тож він може відновитися до сьогоднішнього поєдинку. Арнаутович теж грав на минулих вихідних, але захворів – його участь під питанням. А інший нападник – Б’юкенен – точно не зіграє.

Останні п’ять матчів Манчестер Сіті та Інтера

Останні п’ять зустрічей господарів

31.08. Вест Гем – Манчестер Сіті 1:3 (АПЛ)
24.08. Манчестер Сіті – Іпсвіч 4:1 (АПЛ)
18.08. Челсі – Манчестер Сіті 0:2 (АПЛ)
10.08. Манчестер Сіті – Манчестер Юнайтед 1:1 (пен. 7:6) (Суперкубок Англії)
03.08. Манчестер Сіті – Челсі 4:2 (ТМ)

Останні п’ять зустрічей гостей

15.09. Монца – Інтер 1:1 (Серія А)
30.08. Інтер – Аталанта 4:0 (Серія А)
24.08. Інтер – Лечче 2:0 (Серія А)
17.08. Дженоа – Інтер 2:2 (Серія А)
11.08. Челсі – Інтер 1:1 (ТМ)

Особисті матчі між суперниками

Одного разу команди зустрічалися в офіційному протистоянні. Це був вищезгаданий поєдинок Ліги чемпіонів у 2023 році. Гол Родрі на 68 хвилині став єдиним у тому матчі, не зважаючи на тиск “нерадзурі” у другому таймі. Також у 2010 і 2011 роках команди грали у товариських спарингах: обмінялися розгромними перемогами з однаковим рахунком 3:0.