17 вересня 2024 року в аеропорту Кракова польська поліція затримала абсолютного чемпіона світу з боксу у надважкій вазі Олександра Усика.

Про це повідомив український народний депутат Жан Беленюк, який у 2020 році став олімпійським чемпіоном з греко-римської боротьби.

Пізніше поліція звільнила українського чемпіона, про що він особисто повідомив у мережі X. за його словами сталося непорозуміння, яке було швидко вирішено.

Quote«Сталося непорозуміння. Це було швидко вирішено. Дякуємо всім, хто турбується. Дякую українським дипломатам за оперативну підтримку. І шана польській поліції за виконання своїх обов’язків, незважаючи на зріст, вагу, висоту та регалії», — написав Олександр Усик.

На затримання відреагував Президент України Володимир Зеленський.

Quote«Поговорив телефоном з Олександром Усиком, коли він був затриманий. Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона», — написав він.

Після чого Зеленський доручив міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку та міністру закордонних справ України Андрію Сибізі негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова.