Ліга чемпіонів. 1-й тур
17 вересня. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
“Реал Мадрид” 22:00 “Штутгарт”
Арбітр: Умут Мелер (Туреччина)
Трансляція: MEGOGO Футбол 2

Новини “Реала”

“Реал” за останні 10 років виграв 6 Кубків чемпіонів — це безпрецедентне досягнення, що перевершило навіть тріумфи Ді Стефано і Пушкаша в 50-х.

Влітку Мадрид ще посилився супербомбардиром Кіліаном Мбаппе, який забив 48 голів у ЛЧ за “Монако” і “ПСЖ”, але також втратив Тоні Крооса, який пішов на пенсію, і друге поки що позначається сильніше. У стартових 5 турах Ла Ліги “Реал” оступився двічі — з “Мальоркою” (1:1) і “Лас-Пальмасом” (1:1). Крім того, в суботньому матчі з “Реалом Сосьєдад” баски тричі пробивали в каркас воріт Куртуа (2:0) і навіть Анчелотті визнавав, що міг програти.

Якби на місці “Штутгарта” був, наприклад, “Баєр” – сенсація була б вельми можливою. Зі швабами, звісно, справа не така загрозлива, і на індивідуальному класі Мадрид має брати своє. Він не програє на “Бернабеу” з квітня 2023-го, та й із німцями історично виглядає прекрасно — 14 перемог і 1 поразка в 21 матчі.

Новини “Штутгарта”

Якщо “Реал” – еліта ЛЧ, то шваби тут нечастий гість. Їхній останній матч у турнірі датований березнем 2010-го — тоді на “Камп Ноу” “Штутгарт” програв “Барсі” 0:4.

Усе змінив минулий сезон, у якому команда на фініші навіть “Баварію” обігнала, але, звісно, її негайно й розкупили. Іто, Антон і Гірассі переїхали до Мюнхена і Дортмунда, і на старті нового чемпіонату “Штутгарт” набрав лише 4 очки в 3 турах, пропустивши аж 7 голів від “Ґладбаха”, “Майнца” і “Фрайбурга”. Відчуваєте рівень?

А тут – “Реал” і новенький “Бернабеу”, найрозкішніший стадіон світу. До того ж у суперниках одразу три претенденти на ЗМ, жива легенда Модрич, а на воротах, можливо, найкращий голкіпер епохи. Одне з двох — або новий рівень мотивує хлопців Себастьяна Генесса, або вони “попливуть” і пропустять багато.

Реал Мадрид” – “Штутгарт”: статистика особистих зустрічей

Раніше команди ще не зустрічалися, це буде їхній перший матч. Орієнтовні склади У Мадрида до складу повертаються Беллінгем і Чуамені, але Браїм, Камавінга і Себальйос ще в лазареті, як і давно вибулий Алаба.

У “Штутгарта” трамовані центрхав Ніколас Нарті, крайок Франц Крециг і новачок із “Бернлі” Амін Аль-Дахіль, який ще не встиг дебютувати за швабів.

“Реал Мадрид”: Куртуа – Карвахаль, Мілітао, Рюдігер, Менді – Вальверде, Чуамені, Беллінгем – Родріго, Мбаппе, Вінісіус

“Штутгарт”: Нюбель – Штенцель, Чейз, Шабо, Міттельштадт – Левелінг, Каразор, Штіллер, Фюріх – Демирович, Ундав