Голкіпер “Кривбаса” Андрій Кліщук прокоментував поєдинок 6-го туру УПЛ, у якому його команда перемогла “Лівий Берег” (1:0).

– З перемогою, яка дісталася вашій команді непросто. Хоча до гри “Кривбас” був явним фаворитом цього протистояння.

– Так, погоджуся, що ця зустріч була дуже важкою. Суперник обороняється і числом, і вмінням. Усі гравці “Лівого Берега” повертаються за лінію м’яча і таку оборону пройти досить важко. Потрібно було швидко переводити м’яч із одного флангу на інший. Контроль м’яча був за нами, мої партнери намагалися закидати м’яч за спини захисникам суперника, проте не завжди вдавалося. Добре, що наприкінці поєдинку ми забили гол, який і приніс нам перемогу. Загалом поєдинок проходив під нашим контролем.

– Проте, свій перший удар у площину воріт противника ви завдали лише на 74-й хвилині зустрічі…

– Це відбувалося через те, що суперник оборонявся всією командою.

Однак таке в іграх із “Кривбасом” відбувається не вперше?

– Ми звикли, що проти “Кривбаса” так багато команд грають. На нас налаштовуються, багато команд діють від оборони проти нашої команди. Мабуть, у такому разі нам потрібно частіше бити здалеку.

Що ти можеш сказати про Максима Задераку, який і приніс вашій команді перемогу?

– Максим – наш лідер. На кожному тренуванні він доводить, що гідний грати у стартовому складі. Влітку він отримав травму на зборах та не зміг грати на старті сезону. Тільки нещодавно він відновився і набирає форми.

Що ви можете сказати про старт “Кривбаса” в УПЛ? Після 5 турів в активі команди 10 очок. Цей результат вас задовольняє?

– Ми втратили очки там, де не мали. Не скажу, що цими показниками ми задоволені, але в серпні ми мали важкий графік через велику кількість переїздів. Ми грали у єврокубках. Було важко. У кожному зіграних матчів ми грали першим номером.

В одній із футбольних програм, що виходять на YouTube, було показано, що у стартових іграх нинішнього сезону у “Кривбасу” найбільший показник XG. Десь фарту нам не вистачає.

Ваш основний форвард Прінс Аду перейшов у чеську “Вікторію”. Хто забиватиме замість нього?

– У нас є інші виконавці. Кожен хоче грати у стартовому складі і намагається проявити себе у тренувальному процесі.

Питання щодо єврокубкових матчів “Кривбасу”. Цього сезону ви зіграли чотири гри. Який висновок можна зробити після ваших ігор із “Вікторією” та “Бетісом”?

– Це суперники, які проповідують інший стиль гри, аніж в Україні. Навіть “Шахтар” та київське “Динамо” так не грають. Ті самі чехи нав’язують боротьбу. Ми з “Вікторією” спочатку взимку грали на зборах у Туреччині та поступилися їм з рахунком 0:3. Зараз ми були більш конкурентоспроможними. Ми виросли як команда, мені так здається.

Під силу нам було пройти “Вікторію”. Очевидно, нам забракло міжнародного досвіду. Після цих матчів, які ми зіграли в Європі, ми стали сильнішими, як команда. Тепер цей досвід ми повинні застосувати в УПЛ.