Обидва суперники минулий тур пропускали. Металіст не брав участі в чемпіонаті згідно календаря. У минулому турі Буковина не грала, бо її суперники з Хуста знялися з чемпіонату.

Перша ліга, 7-й тур. Група А.

Металіст Харків – Буковина Чернівці  0 : 1.

0 – 1. Кольцов – 44-пен.

В Ужгороді розпочався сьомий тур Першої ліги сезону 2024/25. “Металіст” приймав чернівецьку “Буковину”. Харків’яни у нинішньому чемпіонаті ще не перемагали, але підопічні Аніщенка точно не виглядають хлопчиками для биття. “Буковина” прагнула реабілітуватися за поразку від “Епіцентру” – 0:2.

Вже на дев’ятій хвилині гості могли відкривати рахунок, але Рибак парирував удар Гончарука. Через декілька хвилин харків’яни знову не уважно зіграли у захисті під час стандарту. Після подачі з кутового розстрілював ворота Шинкаренко, але блискуче зіграв голкіпер “Металіста”. З позиційною грою у гостей були проблеми, але в цьому теж заслуга футболістів харківського клуба. Здавалося, що на перерву суперники підуть без голів, але підвів “Металіст” Кайдалов. Данило збив Бодню і арбітр призначив пенальті. Одинадцятиметровий реалізував Кольцов – 0:1.

Після перерви максимально прагматично грали гості. Проте, навряд чи їх можна критикувати, адже головне це результат. У харків’ян сьогодні нічого не виходило у заключній третині поля. Команда Валерія Кривенцова грамотно грала в обороні. Таким чином, мінімальна перемога гостей.