У матчі четвертого туру Серії А “Дженоа” зустрілася з “Ромою” на “Стадіо Луїджі Ферраріс” у Генуї. Український півзахисник господарів Руслан Маліновський не потрапив до стартового складу генуезців. Натомість його співвітчизник, форвард “вовків” Артем Довбик вийшов з перших хвилин.

Серія А, 4-й тур.

Дженоа Генуя – Рома Рим  1 : 1.

0 – 1. Довбик – 37.

1 – 1. Де Вінтер – 90+6.

Вил: Де Россі (Рома, за межами поля) – 90+5хв.

Артем Довбик, пропустивши обидва поєдинки збірної України у Лізі націй через травму, швидко зцілився і потрапив до стартового складу “вовків”. Руслану Маліновському пощастило менше. Наш хавбек розпочав “українське дербі” в Серії А на лаві запасних.

Старт зустрічі запам’ятався хіба що великою кількістю боротьби, а перший небезпечний момент створив Довбик. На 12-й хвилині українець ефектним пасом п’ятою виводив на ударну позицію Дибалу – аргентинця встиг випередити захисник. Пауло навіть просив одинадцятиметровий, проте рефері чітко розібрався у непростому епізоді.

Артема щільно опікали центральні захисники. Молодий бельгієць де Вінтер майже не відходив від українця, який постійно перебував у пошуках м’яча. На 29-й хвилині наш форвард намагався розвернутися на правому краю воротарського, сфера відскочила до Ель-Шаараві, а той влупив по горобцях. А згодом екс-форвард Жирони втратив божевільний шанс. Розкішна триходівка Пізіллі-Дибала-Довбик завершилась нехитрим ударом Артема з лінії воротарського прямо у голкіпера.

Довбик реабілітувався в кінці першого тайму, забивши свій перший гол у Серії А! Голліні парирував перед собою удар Пізіллі, а Довбик найшвидше зорієнтувався і переправив м’яча у сітку.

Щоправда, ще декілька хвилин VAR вишукував можливий офсайд у Ель-Шаараві, тож Артему довелося понервувати. А після цього його вітали геть усі – і запасні, і тренерський штаб.

Рома продовжувала тиснути, ледь не збільшивши гандикап ще до перерви, та постріл Коне прийняв на себе захисник. “Джалороссі” справедливо пішли відпочивати з перевагою у рахунку. Рома більше пробивала (10-4), частіше влучала у площину (5-1), награла на майже два очікувані голи (xG1,89).

Одразу по перерві на полі з’явився Маліновський, який міг допомогти Довбику оформити дубль. Руслан сфолив на Коне, а Дибала класно виконав стандарт, який завершився ударом впритул від Артема. Однак, Пічічі знову влучив у кіпера. Дженоа теж не відсиджувалась в обороні, організувавши кілька небезпечних підходів до воріт Свілара. Маліновський, зокрема, створив класний момент для Екубана, який не переграв Свілара під гострим кутом.

Маліновський був одним з найактивніших у складі “грифонів”. Руслан двічі гостро виконував штрафні удари. На 79-й хвилині сербський кіпер не одразу зафіксував сферу після гармати українця, проте на добивання ніхто не встиг. Хай там що, вихід нашого хавбека суттєво підсилив Дженоа, яка все ж змогла вирвати нічию на 90+6 завдяки голу де Вінтера!

Довбик покинув поле на 81-й хвилині, поступившись місцем Шомуродову. Крім забитого м’яча, Артем запам’ятався двома неймовірними промахами. Цікаво, що Маліновський отримав вищу оцінку за версією порталу SofaScore. Руслан видав 97% точності передач (32/33), виграв 3 єдиноборства з 7-и, завдав двох ударів по воротах.