Цікаве протистояння очікувало на вболівальників українського футболу у Полтаві. В гості до місцевої “Ворскли” приїхав львівський “Рух”.

УПЛ, 6-й тур.

Ворскла Полтава – Рух Львів 0 : 0.

Вил: Скляр (Ворскла) – 38хв друга жовта картка.

У неділю, 15 вересня, “Ворскла” в рамках шостого туру УПЛ приймала “Рух”. У минулому турі підопічні Сергія Долганського в гостях зіграли внічию з “Карпатами”, а “Рух” знищив “Інгулець” – 5:0.

Для полтавчан “Рух” незручний суперник. Безвиграшна серія “Ворскли” з “Рухом” тривала 5 ігор: 3 нічиї та 2 поразки. Підопічні Пономарьова підходила до цієї зустрічі в хорошому ігровому тонусі: дві перемоги і вісім забитих голів. Проте, і полтавчани три матчі поспіль в УПЛ не програвали. В стартових складах обох команд вийшли відразу сім гравців молодіжної збірної.

Газон на стадіоні “ім. Бутовського” був дуже низького рівня, тому на ньому було непросто комбінувати. Це створювало суттєві проблеми гостям, які звикли грати з позиції сили за рахунок коротких-середніх передач. Боротьби було дуже багато, а ось конструктиву не вистачало. В заключній третині поля в обох команд простежувалася безідейність.

Це була дуже хороша гра для голкіперів, адже вони залишалися без роботи. Не можна сказати, що футболісти обох команд грали на утримання рахунку, але в атаці в них нічого не виходило. Наприкінці першого тайму підвів “Ворсклу” досвідчений Олександр Скляр. За п’ять хвилин Олександр заробив два попередження і залишив свою команду у меншості. Жодних питань до арбітра бути не може. Перше попередження Скляр отримав за суперечки з арбітром, а друге – за грубу гру. На перерву суперники пішли без голів і без моментів.

Відразу після перерви прогнозовано гості взяли м’яч під власний контроль і намагалися якомога швидше реалізувати чисельну більшість. Полтавчани терпіли і сподівалися на контратаки. За 55-ть хвилин ігрового часу футболісти обох команд на двох не змогли навіть одного разу пробити у площину воріт.

На 59-й хвилині зі штрафного пробивав Мякушко, але з цим ударом без проблем впорався Ледвій. Від найбільш результативної команди УПЛ очікували більшого в атаці, але вони навіть у більшості не могли нічого створити. Варто також віддати належне підопічним Долганського, які максимально уважно грали у захисті. Безумовно, можна скаржитися на газон, але хоча б пробивати по воротах можна було? У позиційному футболі львів’яни сьогодні взагалі не вразили. Без швидкості та нестандартних дій неможливо було пройти організований захист полтавчан.

Таким чином, гра так і завершилася без голів. Хороший результат для полтавчан, які майже годину грали у меншості.