Прімера. 5-й тур
15 вересня. Жирона. “Монтіліві”
“Жирона” 17:15 “Барселона”
Арбітр: Алехандро Муньїс Руїс
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Жирони”

Команда Мічела сильно оновилася за літо. Відходи Савіньйо, Коуто, Довбіка, Алейша не могли не позначитися на її грі — звідси й осічки на старті сезону. Втім, ближче до вересня “Жирона” вже все більше нагадувала себе колишню.

У минулому турі “Севілья” була обіграна 2:0 за рівної гри, все вирішили деталі. А ось у поки що єдиному домашньому матчі цього сезону “Жирона” буквально розірвала “Осасуну” – 4:0. Гостям не дозволили навіть вдарити по воротах Гассаніги — ось яким був тиск!

У Віктора Циганкова в цьому сезоні виходило по-різному. Так, є вже гол і асист, але в Севільї він провалився і був замінений у перерві. Утім, статус у нього в клубі є, і на “Барсу” чекаємо в основі. А ще чекаємо від “Жирони” сміливості — ця команда ніколи не грає від суперника, завжди хоче атакувати, домінувати, і навіть у програному “Атлетіко” матчі 0:3 володіла м’ячем близько 60% часу.

Новини “Барселони”

Зрозуміло, “Барса” не віддасть “Жироні” м’яч так легко, як “Матрацники”, хоча за Гансі Фліка це перестало бути фетишем. Каталонці вже не цураються різних варіантів — наприклад, стали проходити лонгболи.

Взагалі “Барса” видала старт мрії. Вона виграла три перші матчі з рахунком 2:1, але щоразу абсолютно справедливо. Другі тайми у виконанні Блауграни — просто пісня. Ну, а в 4-му турі “Вальядолід” був розгромлений 7:0, і тут вже куражився весь каталонський напад, як у старі-добрі часи.

Левандовського заграють частіше, Ольмо влився, як рідний, а Ямаль і Кубарсі — топзірки чемпіонату — таке поки враження від “Барси”. Втім, треба розуміти — 4 матчі це не весь сезон. Далі піде ЛЧ, стане складніше. Та й на полі “Жирони” легкого життя не буде; тут “Барса” вперше в сезоні зустрінеться з командою, яка любить м’яч не менше, ніж вона сама.

“Жирона” – “Барселона”: статистика особистих зустрічей

Минулого сезону сталося небувале – “Жирона” виграла у “Барси” обидва матчі, причому з однаковим рахунком 4:2.

До цього жиронці у Блауграни в офіційних матчах не вигравали взагалі ніколи — 2 нічиї, 4 поразки.

Орієнтовні склади

У “Жирони” кадрових втрат немає, Мічел може виставити всіх найкращих. У “Барси” складніше — тут лікуються Гаві, Араухо, Крістенсен, де Йонг, Берналь, а тепер ще й Фермін. З позитиву — з групою вже тренується Ансу Фаті.

“Жирона”: Гассаніга – Франсес, Давід Лопес, Блінд, Гутьєррес – Циганков, Мартін, Еррера, Хіль – Абель Руїс, Данжума

“Барселона”: тер Штеген – Кунде, Кубарсі, Іньїго Мартінес, Бальде – Педрі, Касадо – Ямаль, Ольмо, Рафінья – Левандовський