Англійська Прем’єр-ліга. 4-й тур.
15 вересня. 16:00. Лондон. “Тоттенгем Стедіум”
Головний суддя: Джарред Джиллетт (Австралія)
Трансляція: Setanta Sports

Новини “Тоттенгему”

Команда Анґе Постекоґлу дуже невпевнено розпочала новий сезон Прем’єр-ліги. У першому турі вони розіграли нічию з новачком ліги “Лестером” і це була не просто нічия, в якій “шпори” домінували і їм просто не пощастило забити гол. Ні, там якраз все було справедливо і це одразу насторожило на старті сезону.

Далі була впевнена перемога над “Евертоном”, але “іриски” наразі в такій формі, що перемога над ними навіть не вважається якимось подвигом. Тим не менш, відзначати успіх потрібно. Там був хороший матч і рахунок 4:0 чудово відображає їхню перевагу.

У третьому турі вони поїхали на виїзд до “Ньюкаслу”. Матчі на цьому стадіоні історично є дуже складними для “шпор”, тому очікування були відповідними. Там все було прогнозовано і підсумкова поразка з рахунком 2:1 була по ділу. Але нагадаємо, що коли мова йде про матч проти “Арсеналу”, то все це не так важливо, там буде особлива атмосфера.

Новини “Арсеналу”

“Каноніри” куди впевненіше розпочали цей сезон. У перших трьох матчах на їхньому рахунку 2 перемоги та 1 нічия. Причому та нічия з “Брайтоном” вийшла достатньо спірною, оскільки сталась не в останню чергу через вилучення Деклана Райса за те, що він завадив опоненту ввести м’яч у гру.

До цього була перемога над “Вулвергемптоном” у першому турі (2:0), а також непроста звитяга проти “Астон Вілли” на виїзді. Саме там очікувалось найбільше проблем, але з натиском від команди Емері вони впорались.

Єдина проблема напередодні наступної гри — це кадрові питання. Артета повинен підготувати особливий план, в який не входить Деклан Райс і, потенційно, Мартін Едеґор, але про кадрові проблеми трішки пізніше.

Особисті зустрічі

28.04.24 АПЛ “Тоттенгем” — “Арсенал” 2:3

24.09.23 АПЛ “Арсенал” — “Тоттенгем” 2:2

15.01.23 АПЛ “Тоттенгем” — “Арсенал” 0:2

01.10.22 АПЛ “Арсенал” — “Тоттенгем” 3:1

12.05.22 АПЛ “Тоттенгем” — “Арсенал” 3:0

Цифри та факти

  • У 27 з останніх 32 матчів “Тоттенгему” у рамках Прем’єр-ліги проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Арсенал” не програє в останніх 9 матчах у рамках Прем’єр-ліги;
  • У 5 з останніх 6 матчах між “Тоттенгемом” та “Арсеналом” проходила ставка ТБ 2.5.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Анґе Постекоґлу напередодні цієї гри не може розраховувати на допомогу від Рішарлісона та Іва Біссума, обидва гравці травмовані. Також під питанням готовність виходити на поле Домініка Соланке та Міккі ван де Вена.

Щодо проблем Мікеля Артети, то в лазареті “канонірів” перебувають Такехіро Томіясу, Кіран Тірні та Мікель Меріно. Окрім того, невідомо, чи зможуть вийти на поле Ґабріел Жезус, Мартін Едеґор та Ріккардо Калафіорі. Ну і не забуваємо про дискваліфікацію Деклана Райса.

“Тоттенгем”, 4-2-3-1: Вікаріо — Порро, Ромеро, ван де Вен, Удоджи — Сарр, Бентанкур — Кулусевскі, Маддісон, Сон — Соланке

“Арсенал”, 4-2-3-1: Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Тімбер — Партей, Жоржиньо — Сака, Гаверц, Мартінеллі — Троссар