Український голкіпер “Реала” Андрій Лунін залишився на лаві запасних команди у матчі 5-го туру чемпіонату Іспанії проти “Реал Сосьєдад”.

Ла Ліга, 5-й тур.

Реал Сосьєдад – Реал Мадрид 0 : 2.

0 – 1. Вінісіус – 58-пен.

0 – 2. Мбаппе – 75-пен.

Протистояння Сосьєдада й Мадрида завжди дарувало веселі матчі, а осіння битва на Аноеті мала ще й велике турнірне значення. Баски трималися всього в одному заліковому балі від зони вильоту, а Реал відставав від Барси на чотири очки. За таких умов нічия нікого не влаштовувала.

Господарі так завелися, що могли відкрити рахунок вже на 2-й хвилині зі стандарту. Серхіо Гарсія прямим ударом цілив у дев’ятку, однак Куртуа парирував! Після цього господарі провели ще декілька атак без гострого завершення, але з великими перспективами. Гості ж перший свій момент створили аж на 17-й хвилині – це Мбаппе відкрився у штрафному, хитнув захисника й пробив у протихід Реміро. Голкіпер зумів парирувати ногами!

Але це не був початок легкого життя Реала. Вже на 24-й хвилині Карло Анчелотті змушений був зняти Родріго, адже бразилець отримав пошкодження. Його замінив Браїм Діас. Баски ж не збиралися збавляти оберти – на 25-й Сучіч прийняв м’яч на лінії півкола й зарядив у ліву дев’ятку. Куртуа виконав карколомний стрибок, врятувавши “вершкових”!

Втім, у господарів життя теж не було легким. Невдовзі забивати мав Рюдігер, який замикав подачу Модріча зі стандарту – удар головою з кількох метрів Реміро парирував. Відповідь “чуррі-урдін” пролунала на 36-й хвилині, коли Беккер прорвався правим флангом і прибрав Мілітао в карному майданчику. Подальший постріл метрів з 12-ти Куртуа вже не витягував, однак за Мадрид заступилася поперечка!

Реал провів миттєву атаку у відповідь, завершивши її вриванням Мбаппе на лівий край штрафного. Кіліан вийшов на кут воротарського й спробував поцілити у дальній верхній кут, але точності забракло. Сосьєдад же свій хід зробив вже за дві хвилини – після навісу Лопеса в штрафному мадридців почалася метушня із заблокованими пострілами Беккера й Кубо. Зрештою, м’яч рикошетом пролетів над каркасом.

Відпочивати команди відправились без забитих голів. Це було абсолютно нелогічно. Баски могли виправити парадокс за кільканадцять секунд по перерві, порвавши всю оборону чемпіона. Садік відкрився під пас Сучіча, потягнув за собою двох захисників і покотив хорвату в штрафний. Той пробивав повз Куртуа і… не забив! Каркас сан-себастьянських воріт знову зрадив Сосьєдаду!

Покарання за марнотратство прилетіло на 57-й хвилині. Реалу відверто пощастило – Гюлер наважився на дальній удар, а Серхі Гомес виставив руку на рівні обличчя. Туди м’яч і влучив. Арбітр призначив пенальті, а Вінісіус впевнено його реалізував. 0:1!

Гомес міг виправитись на 69-й хвилині, видавши точну подачу з лівого флангу на Субельдію. Той скинув сферу на лінію воротарського, звідки пробивав Агерд. Куртуа врятував “вершкових”, зачепивши м’яч рукою! Взагалі, баски активно лізли вперед, відкриваючи тили. Реал скористався цим на 72-й хвилині.

Вінісіус влетів у штрафний і впав після контакту з Арамбурру. Рефері після консультацій з VAR вказав на “позначку” – Арамбурру реально наступив на ногу бразильцю. 11-метровий взявся виконувати Мбаппе, легко перегравши Реміро. 0:2! Це була заявка на перемогу.

Реал Сосьєдад залишився деморалізованим, так нічого й не створивши в останній 20-хвилинці. Модріч у компенсований час міг і розгром влаштувати, однак Реміро дістав його лонгшот. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу “бланкос”. Підопічні Карло Анчелотті довели безпрограшну серію в Ла Лізі до 32 матчів, оновивши іспанський рекорд.