Головний тренер «Шахтаря» Марино Пушич прокоментував перемогу над «Карпатами» (5:2) у 6-му турі УПЛ.

– Чи не занадто легко далася вам ця перемога?

– В цілому я задоволений тим, як наша команда провела матч. Але ми пропустили гол з тих моментів, які ми відпрацьовували, зі стандартів, і це не повинно траплятися.

Загалом я задоволений грою і результатом. Ми чудово продемонстрували свої атакувальні якості, але пропустили двічі, і, звичайно, цим я незадоволений. В цьому розрізі ми повинні покращитися.

Але це трапляється, це футбол, і найважливіше для нас зараз – зробити висновки. Ця перемога, безумовно, допоможе команді з точки зору ментальної підготовки і для нашої впевненості в першу чергу. Наша наступна гра – в Лізі чемпіонів. Це найвищий рівень змагань, там не буває простих ігор.

Я також дуже радий, що Бондаренко зумів кілька разів відзначитися. Також я радий був побачити знову на полі Зубкова і Марлона, які відновилися після травм. Це важливі гравці для глибини нашого складу, і, звичайно, я надзвичайно радий був побачити сьогодні їх знову на полі.

– Про Зубкова хотів запитати. Він на тренуваннях продемонстрував, що може так впевнено повернутися після пропущених матчів?

– Як ви знаєте, Олександр повернувся після неприємної травми. Але найважливіше, що він – професіонал, який завжди тренується на найвищому рівні, завжди викладається на повну як у матчах, так і на тренуваннях.

Я знав, що спочатку він, мабуть, не зіграє повний матч – можливо, 45 хвилин, можливо, дещо більше. Нам не потрібно було його перенавантажувати, щоб він зумів плавно увійти в гру. Щодо Марлона ми використали аналогічну стратегію.

– У Кевіна 4-та жовта картка, він пропускає наступний матч. Як ви оціните таку агресивність цього футболіста?

– Це Кевін, ви знаєте. Він працює дуже наполегливо на командне благо, і іноді це виливається в агресію, особливо в моментах, коли він намагається перехопити м’яч. Але це грубий гравець, він не орієнтований на те, щоб збити когось чи вчиняти фоли. Можливо, в нього трішки такий стиль гри.

Я йому сказав, що 4 жовтих на початку сезону – це трішки забагато. Думаю, це стане для нього чудовим уроком. Тепер він матиме вже більше досвіду в моментах, коли потрібно йти в пресинг. Можливо, іноді потрібно трішки зачекати.

І, звичайно, атакувальна лінія завжди відзначається більшою кількістю жовтих карток. Але я щиро сподіваюся, що він зуміє зробити правильні висновки з цих 4 карток.

– Ця розмова була коротка жартівлива чи 1 на 1 і серйозна?

– Так, звичайно, я був злий на нього, не буду приховувати. Я завжди кажу, що не люблю жоден вид карток. І, звичайно, ми незадоволені таким підходом, оскільки нам потрібно потім здійснювати якісь зміни в нашому складі на наступні матчі.

Я розумію момент, у якому він опинився, він хотів піти в активний відбір. Але ми поговорили про це, і в цілому все нормально, я поставився з розумінням, – сказав Пушич.