Незважаючи на номінальний статус гостей, по суті цей поєдинок лише формально є “виїздним” для “левів”. Суботній ігровий день чергового туру УПЛ очним протистоянням закривали чинний чемпіон України та “новачок” елітного дивізіону.

УПЛ, 6-й тур.

Шахтар Донецьк – Карпати Львів 5 : 2.

1 – 0. Зубков – 21.

1 – 1. Підлепенець – 25.

2 – 1. Бондаренко – 29.

3 – 1. Бондаренко – 39.

4 – 1. Сікан – 42.

5 – 1. Бондаренко – 65.

5 – 2. Чачуа – 84.

Шахтар 18 вересня відкриє Лігу чемпіонів на полі Болоньї, але перед цим була формально домашня гра проти Карпат на Арені Львів. Динамо та Олександрія пішли у відрив, тож підопічні Пушіча не мали права на помилку. Команда Лупашка також хотіла перервати негативну серію – всього одне очко у трьох останніх турах на наблизило “левів” до зони перехідних матчів.

Суперники обмінялися моментами в дебюті гри. Різник незграбно відбив штрафний Мірошніченка, але сам накрив і добивання Адамюка. За Шахтар відповів Судаков. Хавбек “гірників” накрутив захисників і влучив поміж ніг Кемкіну, проте маленького дотику вистачило для переведення м’яча у стійку.

На 21-й хвилині донеччани розкішною комбінацією “розмочили” рахунок. Кевін шведою викрутив на правий фланг Зубкову, той замахом прибрав Саківа і правою потужно вліпив у ближню дев’ятку. До слова, Олександр вивів партнерів у статусі капітана.

Карпати відігрались за 4 хвилини. Бондар найголосніше волав на партнерів, а потім під час кутового випадково скинув м’яч Підлепенцю – 1:1.

Щастя львів’ян виявилось недовгим. Ще до перерви Шахтар трьома голами влаштував розгром. Рикошети допомогли Бондаренку оформити дубль, Сікан головою замкнув подачу Кевіна. Вихованець львівського футболу не святкував гол у ворота колишнього клубу. Слабкою ланкою Карпат був лівий фланг, де Саківа залишали напризволяще проти 2-3 опонентів.

Шахтар домінував і після відпочинку. “Гірники” награли ще на 4 голи, але забити вдалося лише один. Черговий хороший розіграш господарів – Сікан дотепно пропустив передачу Судакова на Бондаренка, який м’яко перекинув Кемкіна. Артем не забивав у цьому сезоні, а тут цілий хет-трик! Таке у хавбека бувало 3 роки тому, коли він виступав за Маріуполь.

Пушіч почав знімати лідерів, Шахтар скинув оберти. Марлон повернувся після місячної відсутності через травму. Карпати змогли трішки скоротити відставання. Шах легко обійшов Франьїча і викотив Чачуа на порожні ворота – 5:2. Гол Егіналдо скасували через офсайд, тому такий рахунок залишився до фінального свистка. Шахтар потішив фанатів яскравою грою і явно додав оптимізму перед Болоньєю.