Радник президента “Кривбасу” Геннадій Приходько напередодні виїзного матчу 6 туру з “Лівим Берегом” поділився думками щодо гри, а також прокоментував ситуацію з захисником команди Тимуром Стецьковим, який рішенням керівництва та тренерського штабу переведений на тренування за індивідуальною програмою.

– Геннадій Миколайович, УПЛ повертається. В якому настрої наша команда підходить до матчу з “Лівим Берегом”?

– Наша команда готується до гри у звичайному режимі, як і до всіх інших важливих матчів УПЛ. Так, тренувались без збірників, але чекаємо на їх повернення вже цими днями. В цілому попрацювали дуже непогано.

– У “Лівому Березі” наразі грає ваш син – Клім, який нещодавно перейшов з “Кривбасу”. Для нього та для вас це буде гра з особливим підтекстом?

– Я вболіваю за рідний “Кривбас”, Клім виступає в “Лівому Березі”. Для кожного з нас цей матч буде важливим.

– В цій грі нам не допоможе Тимур Стецьков. Можете прокоментувати ситуацію, як радник президента, представник керівництва Клубу та як ексголовний тренер “Кривбасу”, людина, яка прекрасно знає структуру Клубу та команди?

– По-перше, я би одразу хотів сказати, що ні керівництво, ні тренерський штаб ніколи не будуть приймати рішення, які зашкодять клубу. Багато де я читав, що Тимура перевели на індивідуальну програму тренувань через небажання продовжувати контракт, але це не зовсім так.

Це відбулося через те, що тренерський штаб та головний тренер не можуть розраховувати на гравця. Його психологічний стан та небажання захищати червоно-білі кольори змусили прийняти таке рішення. Він думками вже не з командою, тому тренерський штаб не може довіряти гравцеві, та і який сенс його награвати, розуміючи, що на його місці буде інший.

– Чому так сталося і що вплинуло на ситуацію?

– Я, як людина, яка все життя присвятила футболу і маючи певний досвід, можу здогадуватися про причини. Молодість та недосвідченість дуже часто впливають на неправильний вибір гравця. Футбольні агенти та оточення теж можуть стати причиною, а може і все одразу. Але футболіст в першу чергу повинен завжди залишатися професіоналом, і якби Тимур підтвердив своє бажання до кінця відпрацювати свій контракт, думаю, не довелося б приймати таких рішень.

– У Тимура ще майже рік контракту. Як така пауза може вплинути на футболіста?

– Це дійсно велика пауза і вона не може не залишитись непоміченою. Це кажу вам в першу чергу, як ексфутболіст. Яскравий приклад Снурніцин, який влітку приєднався до нашого клубу. На зборах він просто не витримував бігової роботи, яка для гравців в тонусі була нормальною. Думаю, паралель зрозуміла.

– Хто тепер буде грати на позиції Стецькова?

– Дивіться, в нас багато класних універсальних гравців. Також новачки Романчук та Драмбаєв набрали непогані кондиції, є молодий Канате, і ця ситуація може допомогти йому спрогресувати. Та й наш селекційний відділ активно працює над підсиленням цієї позиції, тому рухаємось далі.