Французький екс-арбітр Тоні Шапрон розповів про спробу його підкупити, коли він прибув до України, аби відсудити матч.

В інтерв’ю Canal+ Шапрон зізнався, що отримав цінний годинник, коли мав розсудити поєдинок, який проводився в Україні.

“Я мав відсудити матч в Україні, і коли ти приїжджаєш у готель, повертаєшся до свого номера, іноді там бувають приємні дрібнички. Ти отримуєш значок, шарф, вимпел. У мене в спальні лежать отакі дрібнички. А в коробці лежить годинник. Але я нічого про нього не знаю, бо ніколи не ношу, не знаю, скільки він коштує.

Я не звертаю на це особливої уваги, але мені дзвонить мій помічник і каже: “Слухай, я зайшов в інтернет і подивився, скільки коштує годинник, який нам подарували. Він коштує 1000 євро або близько того”. Я дуже роздратований, тому що прийняв його, не знаючи його вартості, а мене, як арбітра, це дуже дратує”, – наводить слова Шапрона Onze.

Додамо, що французький екс-арбітр 5 разів судив поєдинки українських команд у єврокубках. Двічі Шапрон працював на матчах Динамо (перемога 4:0 над Бешикташем у 2011 році та поразка 0:1 від Янг Бойз у 2017-му), двічі на іграх Металіста (поразка 0:1 від ПСВ у 2010-му та перемога над Рухом Хожув (1:0 в овертаймах) у 2014-му), а також на грі Дніпра з Пасуш Ферейра у 2013-му (перемога дніпрян з рахунком 2:0).