Футбольний менеджер В’ячеслав Заховайло спробував розібратись у причинах невдач “синьо-жовтих” у стартових матчах Ліги націй.

“Не критикує Реброва та гравців збірної України лише лінивий. І є за що. Моя суб’єктивна думка. У команді є внутрішній, невидимий конфлікт. 1 вересня закрилося трансферне вікно в Європі. Ніхто із гравців, які грають в УПЛ, не перейшов у топ-ліги. Було багато обіцянок від агентів та ілюзій у гравців. Футбол – це бізнес, навіть під час війни.

Не граючи у національній збірній, шанси виїхати до Європи дорівнюють нулю. Раджу звернути увагу, хто агенти у гравців збірної. І чому це так? Водночас з’явилася організація-конкурент під назвою Pass під проводом Гліба Платова. Запитання: хто ними опікується? Хто заохочує клуби й гравців співпрацювати з молодими людьми, які не дуже глибоко знаються на футболі? І кого це дратує? Чому не викликають у збірну гравців, які не в темі? Ви мене запитаєте, до чого тут результат двох ігор? Якщо Ви так запитали, то Ви нічого не розумієте у професійному футболі.

А тепер про саму гру… Стиль, який прищеплюється нашим гравцям, має перспективу. Але є одна проблема. Тренери не вміють збалансувати гру в оборонних діях та інших нюансах. Ті модельні показники в амплуа гравців, яких вони обирають, не здатні вирішувати ці ідеї. Чи потрібно звільняти Реброва? Однозначно ні. Потрібно навести лад навколо нього”, – написав Заховайло на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, збірна України провально розпочала сезон в Лізі націй, програвши два своїх матчі – Албанії (1:2) та Чехії (2:3) – і після двох турів посідає у турнірній таблиці групи В1 останню сходинку.