Юнацька команда народного клубу зазнала першої у новому сезоні поразки, поступившись у Житомирі Поліссю.

чемпіонат Української Прем’єр-ліги U19, 6 тур

Полісся U19 – Верес U19 – 3:1 (0:1)

14 вересня 2024 року, Житомир, стадіон Спартак-Арена

Арбітр: Ростислав Молнар (Ужгород). Асистенти: Михайло Закусило та Єлизавета Настусенко (обоє – Київська обл.). Четвертий арбітр: Владислав Ващенко (Житомир). Спостерігач арбітражу: Ігор Хіблін (Хмельницький).

Полісся U19: Уліганець – Крамар, Дашковець (Дикий, 46), Вашкеба, Кобернюк, Кулмалієв (Рибак, 59), Коваленко (Бойчук, 79), Захаров, Черчукан (Микитюк, 46), Білоконь (Мезенцев, 59), Грищенко. Запасні: Данилюк, Височанський, Терих, Колосюк, Корнієць, Пророков, Любченко.
Старший тренер: Геннадій Литовченко.

Верес U19: Кулик – Данніков, Кусий, Івасюк (Бокій, 80), Паращук (Лапко, 63), Баран, Лепський, Петров, Дубовик (Носовський, 70), Годя (Вороб’як, 63), Волчков (Халілов, 80). Запасні: Яцеленко, Юдін, Гаврилюк, Середюк, Ковалюк, Багрій.
Старший тренер: Станіслав Упілков.

Голи: Дикий (48), Микитюк (73), Грищенко (90+1) – Дубовик (39, з пенальті).

Попередження: Білоконь (37), Коваленко (61), Рибак (90+4) – Данніков (8), Паращук (19), Носовський (86).

У Житомирі зустрілися сусіди у турнірній таблиці. Верес поступався Поліссю лише одним турнірним балом і досі не програвав у новому сезоні.

У першому таймі команди Станіслава Упілкова володіла невеликою територіальною перевагою і закономірно награла на гол. І забила. Хай, навіть, з пенальті. Капітан господарів Владислав Крамар у боротьбі за верховий м’яч сфолив проти Дмитра Годі у власному штрафному майданчику. А Ренат Дубовик ідеально виконав пенальті – 0:1.

Господарі відігралися одразу після перерви. Після кутового з лівого краю Максим Дикий виграв другий поверх і пробив головою у ближній від себе кут воріт.

А наприкінці матчу Полісся зуміло вирвати вольову перемгу. Євген Микитюк увірвався до штрафного майданчику лівим флангом, хитнув Микиту Івасюка і обвідним ударом у дальній верхній кут воріт забив справді шикарний гол – 2:1.

Верес міг відігратися перед самим фінальним свистком. Але голкіпер Полісся Віктор Уліганець врятував команду після виходу сам на сам у виконанні Андрія Кусого. А Орест Лепський, добиваючи м’яча у сітку, не влучив у площину воріт.

Натомість, ще раз забили господарі. Після подачі штрафного з правого флангу Михайло Кулик зіграв у м’яч кулаком на виході, але партнери по команді програли підбір і Максим Грищенко ударом в один дотик закинув м’яча за комірець голкіперу.

Перша поразка рівнян у новому сезоні.