Прімера. 5-й тур
14 вересня. Сан-Себастьян. “Аноета”
“Реал Сосьєдад” 22:00 “Реал Мадрид”
Арбітр: Хуан Мартінес Мунуера
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

Новини “Реала Сосьєдад”

Баски в попередніх 3-4 сезонах неодмінно билися за ТОП-4, і одного разу навіть досягли свого. Крім того, вони виграли Кубок-2020. Але, здається, тепер буде пауза.

З відходами Меріно і Ле Нормана команда втратила в якості; місця лідерів зайняли молоді хлопці, які або вистрілять, або ні. Новий центрфорвард Оррі Оскарссон — 21-річний ісландець, який раніше грав лише в Данії. Сам тренер Іманол Альгуасіль каже, що новому проєкту потрібен час. У стартових 4 турах “Ла Реал” нічого не показав, і виграв 1 матч із 4 лише завдяки індивідуальній майстерності Таке Кубо.

Поза сумнівами, японець буде головною надією басків і на “Реал”; він раніше був у Мадриді, але в нього не повірили. Ще один топ — Субіменді в центрі поля. Ну… і все. Більше немає. А ось що є — це травми Браїса та Оярсабаля, і величезні проблеми в атаці, яка ще не забивала більше одного гола за матч у цьому сезоні.

Новини “Реала”

На тлі перебудови в Сан-Себастьяні у Мадрида все набагато краще. Так, є травми, але лавка глибока, і Анчелотті має ким замінити вибулих.

У стартових турах “Реал” провалився з “Мальоркою” (1:1) і “Лас-Пальмасом” (1:1), і в обох випадках команді не вистачало темпу, натиску. Він з’явився в попередньому турі з “Бетісом” (2:0), але потім була пауза на збірні — звісно, Папа Карло хотів би, щоб її не було. Після двох тижнів у збірних гранди оступаються дуже часто. Перельоти, інші вимоги, зміна обстановки — все це заважає.

Ну, а інша проблема “Реала” – це стиль басків, які аж 19-ті в Ла Лізі за чистим ігровим часом у матчах. Тобто, вони будуть в’язати, сповільнювати гру; розбивати її на епізоди. Тим часом у Мадрида з приходом Мбаппе напад ще не зіграний, і в 4 турах він забив лише 2 голи до 60-ї хвилини.

“Реал Сосьєдад” – “Реал Мадрид”: статистика особистих зустрічей

У минулому турі “Реал” двічі переміг у близьких матчах — 2:1 удома та 1:0 на виїзді.
Загалом же в останніх 9 матчах баски перемогли лише раз — удома у травні 2023-го (2:0), коли “Вершкові” вже бігали без мотивації, а за “Ла Реал” останнє шоу видав Давид Сільва.

Орієнтовні склади

У “Реала” поза грою хавбеки Камавінга, Чуамені, Беллінгем і Себальйос; крім того, продовжує лікуватися Алаба.

У “Реала Сосьєдад” поза грою Браїс Мендес і Захарян. Амарі Траоре вибув, ймовірно, на весь сезон із розривом хрестів. Ну, а капітан Мікель Оярсабаль мав проблеми, але все ж потрапив до заявки на Мадрид.

“Реал Сосьєдад”: Реміро – Арамбуру, Субельдія, Пачеко, Хаві Лопес – Тур’єнтес, Субіменді, Серхіо Гомес – Бекер, Оскарссон, Кубо

“Реал Мадрид”: Куртуа — Карвахаль, Мілітао, Рюдігер, Менді — Модрич, Вальверде, Гюлер — Родріго, Мбаппе, Вінісіус