Коментатор Владислав Шалота в ексклюзивному тексті Tribuna.com поділився своїми прогнозами на сезон УПЛ з огляду на вже відіграні матчі та трансферні кампанії клубів.

«Цьогоріч у боротьбі «Шахтаря» та «Динамо» ставлю на киян. Дуже сподобалося те, яку трансферну кампанію провела команда Шовковського. Ми вже мали нагоду побачити глибину складу. Всього цього має бути достатньо, аби забирати перше місце. Ну, а на «Шахтар», схоже, очікує важкий рік. Проте не бачу команд, які можуть їх посунути з другої позиції.

У боротьбі за зону єврокубків очікую дууууже цікаву зарубу. Несподівано добре сезон почала «Олександрія». «Кривбасу» далі не заважатимуть тисячі кілометрів дороги. У «Полісся» амбіції у порівнянні з минулим сезоном не зменшилися. А також імпонує футбол молодого і, в найкращому сенсі цього слова, нахабного «Руха». І це при тому, що в команди на старті сезону чималі кадрові проблеми. Ці чотири клуби бачу в боротьбі за третю-четверту позиції. Причому до останнього туру. «Кривбас» та «Полісся» свій шанс у єврокубках цього сезону вже отримали. На виході маємо не найкращі спогади. Треба й іншим спробувати.

Без серйозних амбіцій, але, в той самий час, і без головного болю в контексті боротьби за місце в УПЛ бачу: ЛНЗ, «Ворсклу», «Зорю» та «Карпати».

Ну, а всі інші будуть поруч з боротьбою за життя. І тут дуже важко щось прогнозувати. Дистанція сезону довга. Подивимося, хто і як буде вирішувати свої проблеми. І чи всі взагалі дійдуть до кінця цієї дистанції. На даному етапі, за межами небезпечної зони бачу «Верес» та «Колос». Як прогнозувати далі – взагалі не розумію. З «Оболонню» Шищенка ми ще навіть не познайомилися. Під питанням і те, як буде грати Інгулець після останніх новин. Чи зможе Олександр Бабич на ходу зліпити команду з «Чорноморця», який добрав чималу кількість гравців вже після початку сезону? І як себе взимку поведе «Лівий Берег»? Адже команда влітку явно готувалася під Першу лігу. Саме через неможливість прогнозування всіх цих факторів, розставлю команди з 13 по 16 позиції, скоріше, інтуїтивно», – сказав Шалота.