Сьогодні, 13 вересня, відбулося засідання Виконкому Української асоціації футболу (УАФ).

На заході було ухвалено декілька рішень, одне з яких стосується зміни регламенту УПЛ.

«Виконком ухвалив:

1. Затвердити зміни до Регламенту Чемпіонату України з футболу серед команд клубів УПЛ сезону-2024/2025, а саме – п. 10.6 ч. 10 ст. 5 у наступній редакції:

«10.6 У разі зняття команди зі змагань УПЛ після проведення матчів етапу плей-оф, але до початку нового сезону діють наступні положення:

10.6.1. Право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла 13-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ та програла в матчах плей-оф;

10.6.2. Якщо команда, що посіла 13-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ, перемогла в матчах плей-оф, то право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла 14-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ та програла в матчах плей-оф;

10.6.3. Якщо в матчах плей-оф перемогли команди, що посіли 13-те та 14-те місця в підсумковій турнірній таблиці УПЛ, то право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла третє місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ. Якщо команда, що посіла третє місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ, не має можливості брати участь у змаганнях УПЛ, то право участі отримує команда, що посіла четверте місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ».

2. Затвердити зміни до Регламенту Чемпіонату України з футболу серед команд клубів УПЛ сезону-2024/2025, а саме – додати п. 10.7 та п. 10.8 ч. 10 ст. 5 у наступній редакції:

«10.7. У разі зняття двох команд зі змагань УПЛ після проведення матчів етапу плей-оф, але до початку нового сезону право участі у змаганнях УПЛ матимуть команди, які програли в матчах плей-оф за вихід до УПЛ;

10.8. У разі виникнення не передбачених цим регламентом обставин рішення про склад учасників УПЛ ухвалює Виконавчий комітет УАФ», – йдеться в заяві організації.

Нагадаємо, що перед початком сезону 2024/25 з УПЛ знявся «Дніпро-1». Для того, щоб замінити команду було організовано «турнір чотирьох» серед колективів, що посіли 3-4 місця минулої кампанії Першої ліги та 15-16 місця УПЛ. У підсумку перемогу здобув «Лівий Берег».