Набравши лише два очки в трьох стартових турах, головний тренер “Мілана” Паулу Фонсека згоден, що в команди є проблеми, але водночас Фонсека, який перебуває під пильною увагою й тиском, бачить поліпшення і вважає, що перемоги до “россо-нері” незабаром прийдуть – можна почати перемагати вже в матчі з “Венецією”:

– У нас були не найкращі матчі, але все одно на “Сан-Сіро” буде 70 тисяч уболівальників – це доказ їхньої любові, а також відповідальність для нас. Ми хочемо продовжувати розвиватися, щоб уболівальники пишалися нами, і відплатити за їхню підтримку. Завжди важливо перемагати, особливо коли не виграв жодного з трьох стартових матчів, але я впевнений у собі та, як завжди, продовжую з тією самою пристрастю і довірою, намагаючись вирішити проблеми, зосередившись на команді та своїй роботі. Концентрація на рішеннях і гравцях – це ключовий момент. Кожен тренер завжди перебуває під пильною увагою. Ми залежимо від результатів, але я зосереджений тільки на своїй роботі, на матчі з “Венецією”, він зараз важливіший за поєдинок із “Ліверпулем” і наступне дербі. Не знаю, чи вийдуть Рафаель Леау і Тео Ернандес у старті, але після матчів збірних вони щасливі і тренуються з ентузіазмом. У нас є Рейндерс, мені сподобалися його матчі за збірну Нідерландів – і коли думаю про динаміку команди, то завжди намагаюся розташувати гравців на позиціях, які відповідають їхнім характеристикам. Було не так багато шансів побачити Тіджані на полі, моя ідея – щоб під час білдапу він розташовувався поруч із Фофана.

– Не думаю, що я гратиму з трьома центральними захисниками, якщо говорити про структуру і систему, то перша фаза відрізняється від другої. Майже всі великі команди починають з 4-2-3-1, але потім можуть переходити на 3-2-5 – динаміка і наміри команди важливіші за систему. Для мене Саррі – один із найкращих італійських тренерів, я поважаю його думку і думку Бобана – вони конструктивні, але я працюю з гравцями, і не всі наші думки збігаються. Ми – різні тренери, і я повинен слідувати тому, у що вірю сам, а не тому, у що вірять інші. Щодня ми спілкуємося з Ібрагімовичем – у Міланелло, телефоном або за вечерею, ми віримо у свої ідеї, я не можу повірити, що гравці з такими якостями можуть тільки захищатися низько та контратакувати – вважаю, топ-команди зобов’язані домінувати. Ми знаходимося не там, де хотіли бути, але це великі зміни, які потрібно зробити.

– Ми повинні вдосконалюватися, не пропускати багато, а для цього – більше володіти м’ячем, над чим і працюємо, гравці розуміють важливість володіння. Не хочу обговорювати в деталях наші проблеми – вони є, ми пропускаємо схожі голи і маємо це покращити. Майже всі наші гравці були у збірних, у мене було не так багато футболістів і переважно захисники – тому ми багато працювали над захисною лінією та індивідуальними діями. Я дивився матчі “Венеції” –вони небезпечні на контратаках, але й ми після ігор із “Пармою” та “Лаціо” покращили організацію оборони. Ми готові до гри, я щодня бачу щасливу команду, яка добре працює, вірить у себе і хоче вдосконалюватися. Саме тому впевнений у собі – гравці дають мені це відчуття. Один із них Майк Меньян – у нього сильний характер лідера, він дуже важливий у роздягальні – нам потрібне його лідерство. Новачки теж можуть бути лідерами, якщо привносять індивідуальність у команду. Сільвано Вос почав тренуватися з нами – якісний гравець, як і багато хлопців з Нідерландів, він хоче більше контролювати м’яч і атакувати, його технічне оснащення дає змогу грати і в центрі півзахисту, і ближче до атаки. Здебільшого, матчі наших гравців за збірні були позитивними, тому я хочу використати їхню енергію.