Головний тренер «Оболоні» Сергій Шищенко прокоментував нічию з «Олександрією» (0:0) у 6-му турі УПЛ.

– Для нас це позитивний результат, тому що «Олександрія» – дуже хороша команда, дуже мобільна, дуже граюча. Я подякував хлопцям за самовіддачу, вона в нас сьогодні була на найвищому рівні.

Тому я задоволений результатом, але грою в деяких моментах – звісно, ні, тому що були проблеми. Ми дали зробити «Олександрії» в 1-му таймі такі моменти, які вони могли забивати. Але в 2-му таймі ми вже краще діяли, і в «Олександрії» не було моментів для взяття воріт.

– Момент у 1-му таймі з фолом на Грисьо. Наскільки ви бачили цю ситуацію? Можливо, вже переглядали – чи був там пенальті?

– Ми бачили з планшета – наче, був пенальті, але треба подивитися вже трансляцію з різних камер, і тоді якісь висновки. Але був, не був – це вирішує арбітр. Нам треба було грати далі.

Ми, звісно, десь розраховували на ВАР, але це гра, є довіра до арбітрів, які були на ВАР. Тому не було – значить, не було пенальті.

– Наскільки вплинула вимушена заміна Таранухи на ваш тактичний задум?

– У нас дві вимушені заміни були. Я дуже вдячний хлопцям. Були проблеми вже по ходу 2-го тайму, в кінцівці, але вони дотерпіли.

Це характер, і це дуже важливо для нас, тому що було непросто. Я вдячний тим гравцям, у яких були проблеми, що вони дограли матч. У нас замін вже не було. Вимушено не було, але факт.

– У Таранухи всі ми бачили багато крові. Вже знаємо, що перелому носу немає. Тим не менше, як його самопочуття?

– Я ще його не бачив. Напевно, він у лікарні, якісь маніпуляції роблять. Тому поки що не можу сказати.

– Петро Стасюк. Для нього нова команда, ви – новий головний тренер, і він у старті. Як він вписався, на вашу думку?

– Дуже непогано. Він і на тренуваннях дуже чудово виглядав, тому я й вирішив його поставити в гру. Це дуже кваліфікований гравець, досвідчений гравець, і це підсилення для нас на цю позицію.

– Будемо відверті, в кінці поєдинку було видно, що трошки затягують час гравці «Оболоні». Це щоб зберегти цей нічийний результат?

– Я не думаю, що затягували ми час, тому що були судоми в одного гравця, у другого. По голові іншого гравця вдарили, потім забили дихання. Це не свідомо було.

Це така бойова гра була в кінцівці, дуже непрості моменти були. «Олександрії», може, здавалося, що ми затягували час, але це не так, – сказав Шищенко.