УПЛ повернулася після перерви на матчі збірних. Шостий тур відкрився матчем у Києві між “Оболонню” та “Олександрією”. У “пивоварів” змінився тренер – замість Валерія Іващенка був призначений Сергій Шищенко. Саме він постарається підняти команду з дна турнірної таблиці.

УПЛ, 6-й тур.

Оболонь Київ – Олександрія 0 : 0.

“Оболонь”: Федорівський, Карась, Приймак, Стасюк, Мединський, Черненко, Грисьо, Вітенчук (Мороз, 72), Слободян (Груша, 55), Тарануха (Теслюк, 14; Бичек, 55), Суханов (Блізніченко, 55)
Тренер: Сергій Шищенко

“Олександрія”: Єрмаков, Кампос, Шабанов, Мартинюк, Ковалець (Козак, 63), Шулянський (Джевані, 46), Шостак (Мишньов, 46), Кравченко, Калюжний, Безерра (Бєляєв, 89), Філіппов (Погорілий, 63)
Тренер: Руслан Ротань

Попередження: Вітенчук, 58, Мединський, 76 – Філіппов, 31, Мартинюк, 57

Олександрія підходила до зустрічі в статусі лідера чемпіонату, маючи чотири перемоги в чотирьох матчах. Оболонь же востаннє тріумфувала в УПЛ аж 4 травня, якщо не рахувати плей-офф – і не забивала голи після першого туру, пропустивши аж 14. Як наслідок, клуб знайшов нового головного тренера, домовившись із Сергієм Шищенком.

Перший момент створили саме його підопічні. Вже на 3-й хвилині Тарануха отримав скидку на правий край штрафного та пробив у ближній кут. Єрмаков парирував, а ще через десять хвилин Тарануха змушений був покинути поле. Ростислав розбив носа об лікоть Безерри (без фолу, суто випадково) й поступився місцем Теслюку.

Олександрія відповіла своїм моментом аж на 17-й хвилині, але це був дальній удар. Шулянський пробив з відскоку повз праву стійку (“пивовари” програли підбирання). На 24-й же хвилині стався контроверсійний епізод з вриванням Грисьо на кут штрафного Олександрії – Шулянський вдарив його по ногах, але важко сказати, чи стався контакт у карному майданчику. VAR же взагалі не розгледів фолу.

Найцікавішим відрізком матчу став кінець першого тайму. На 32-й хвилині новачок Стасюк подав з лівого флангу, після чого пішла скидка на лінію воротарського. Приймак звідти пробив головою під ліву стійку, але Єрмаков врятував Олександрію. Підопічні Руслана Ротаня відповіли атакою на 37-й з кількома шикарними відкриваннями – у її завершенні Філіппов хитнув захисника й вистрілив з лінії штрафного. Стійка виручила Оболонь!

Останній перспективний момент належав Суханову, якому вдалося замкнути подачу з правого флангу. Єрмаков спокійно спіймав м’яч. У підсумку, команди відправились на перерву за нулів на табло. Очікувалось, що в другому таймі вони продовжать шоу, однак замість цього вони провели 45-хвилинку без моментів. Взагалі.

Були тільки перспективні атаки без гострого завершення або атаки / стандарти із заблокованими ударами. Винятком стала подача на 6-й компенсованій, яку Кампуш замкнув головою. М’яч пройшов повз дальню дев’ятку киян.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував нульову нічию. Для Оболоні такий результат є успіхом – Сергій Шищенко зупинив 4-матчеву серію поразок, хоча продовжили серію без забитих голів. Ціна такого досягнення виявилась дорогою, адже окрім травми Таранухи кияни ризикують втратити Карася. Після кінця матчу той корчився від болю на газоні.

Олександрія ж вперше втрачає очки у новому сезоні. У матчі з “пивоварами” підопічні Руслана Ротаня завдали 13 ударів (вдвічі більше суперника), провели втричі більше кутових, але жодного разу не влучили у площину воріт.