УАФ незважаючи на задекларований курс на прозорість продовжує приховувати, як зарплати свого керівництва, так і ті гроші, які прописані в контрактах тренерського складу збірної України, включаючи її нинішнього керманича Сергія Реброва.

Приховування фінансової складової виглядає вкрай недоречно, з погляду на те, що УАФ є не комерційною, а громадською організацією і просто повинна інформувати на загал абсолютно всі фінансові показники своєї діяльності, і перш за все прибутки та витрати.

Тож нам не залишається нічого іншого, як покладатись на заробітки головних тренерів збірних, оприлюднені закордонним лідером стосовно грошей у футболі, вебпорталом Finance Football.

Згідно з його публікаціїю головний тренер збірної України Сергій Ребров є найбільш оплачуваним серед своїх колег у квартеті Ліги націй В (група 1).

Його річний оклад перевищує наприклад сумму, яку отримує француз Віллі Саньоль, що очолює наразі лідируючу у четвірці Грузію, більше ніж в шість разів (!). Ще два інших, чех Іван Гашек і бразилець Сільвіньо, також значно відстають від очільника збірної України. І це в той час коли наша держава економічно вкрай потерпає від жахливої війни, яку веде проти нас росія.

Сергій Ребров (Україна) – 1,250,000

Сільвіньо (Албанія) 750, 000

Іван Гашек (Чехія) – 250,000

Віллі Саньоль (Грузія) – 200,000

І наостанок. Ситуація із замкнутим ротом Шевченко, або уповноваженим ним спікером від УАФ, на жаль не виглядає чимось особливим. Нинішній голова українського футболу пообіцяв, що після проведеного аудиту діяльності свого попередника Андрія Павелка все буде прозоро і публічно. І дійсно з’явились деякі показники, але цієї інформації було надано настільки сміхотворно мало, що ЗМІ вже не один місяць чекають на продовження, якого нема і нема. До речі, серед того, що досі так і не оприлюднено є сума, яку заробив коли очолював збірну України сам Андрій Шевченко.