Український журналіст Ігор Бурбас розповів про нюанси підписання контракту УАФ із новим технічним спонсором Adidas.

“Ми так і не вийшли грати в Adidas у вересневих матчах, хоча інформація про це була доступна ще півроку тому.

Але ми досі граємо в Joma, контракт із якою був розрахований на 8 років і закінчився наприкінці серпня.

Нам кажуть, що це технічні нюанси, але чий це «провтик», хотілося б дізнатися.

Хто візьме за це відповідальність? Андрій Шевченко, який особисто брав участь у переговорах… Чи Олександр Шевченко, який ще у квітні ордени собі вішав, що контракт уже підписано?

Я подивився за умовами, які нам запропонував Adidas, і які в нас були раніше з Joma.

Раніше Joma контракт у нас був приблизно 8 млн євро на рік. Adidas – приблизно така ж сума.

Але є велика різниця в обслуговуванні. Кардинальна. Joma комплекти тренувальної та ігрової форми нам давала за собівартістю. А Adidas – за роздрібною ціною. І може бути такий варіант, що нам доведеться докуповувати форму для всіх збірних від Adidas, якщо їх не вистачить спочатку. Студентські збірні, жіночі, м’ячі, судді…

І річ навіть не в цьому. Я помітив таку деталь… Збірна в нас поки що не в Adidas, але ми останнім часом почали помічати, що Андрій Шевченко почав одягати кросівки Adidas.

На студію ОІ-2024 він прийшов у кросівках Adidas. З Вакарчуком він також пісні співав у кросівках Adidas. Це Шевченко, який раніше спортивні бренди без контрактів не носив.

Думаю, що якщо у Шевченка є особистий контракт з Adidas, а наша збірна “гола-боса”, це не зовсім нормально. Це навіть не конфлікт інтересів, це корупційна складова. Щоб пропхати саме Adidas, а не інших виробників – це пряма корупція”, – заявив Бурбас.