Український тренер Юрій Беньо в ексклюзивному коментарі для Tribuna.com розповів про складні умови для футболу в Саудівській Аравії.

«Треба було звикнути до режиму, тому що вони живуть вночі, а вдень сплять. В спеку майже нічого не працює.

Нам потрібно було десь півтора місяця, щоб перелаштувати організм, тому що тренування проводили о 9-10 годині вечора. Ти додому приходиш десь тільки о другій годині ночі. Поки повечеряєш, то засинаєш о четвертій годині ранку. Вони так живуть.

Виходить, що до п’ятої години ночі вони не сплять. А, навпаки, сплять до четвертої години дня. Хоча я дивуюся, що діти зранку ходять в школу, працюють університети і державні органи. А приватні заклади тільки увечорі починають працювати, коли вже сонце заходить. І в них десь до першої ночі все працює.

Я спочатку виходив на вулицю вдень, а потім зрозумів, що нема сенсу, бо спека неймовірна. Ти не можеш нікуди пройтися. В машину неможливо сісти, тому що вона так нагрівається, що треба її десь хвилин 10 тільки охолоджувати.

Ігри були на шосту вечора – це дуже непросто. Повітря таке жарке, ніби у фінській сауні. Тебе наче феном обдуває. Вони роблять паузи після 25 хвилини, щоб воду попити. Але це дійсно дуже непрості умови для гри», – сказав Беньо.

Українець працював в команді «Аль-Раед» у штабі Йовичевича. Після завершення сезону Ігор залишив команду.