Екс-воротар збірної України Юрій Вірт висловився про поразку нашої національної команди від Чехії (2:3) у матчі Ліги націй.

– Яка взагалі ваша загальна реакція на матч, які враження після чергової поразки?

– Є криза результату. Але не можу сказати, що є криза в грі. Якщо говорити про вчорашній матч, то, дійсно, у першому таймі у збірної не все вдавалося – поступилися 1:2, але не можу сказати, що Чехія повністю перегравала Україну.

Думаю, все-таки наші індивідуальні помилки в захисті призводять до того, що суперники легко забивають голи. Другий тайм після 65-ї хвилини показав, що збірна може переламувати хід гри – створили моменти, але реалізація моментів бажала бути кращою. Тому й маємо такий результат.

– Існує така думка, що ці індивідуальні помилки – це наслідок того, що команда не тисне суперника від самого початку так, як у другому таймі. І відповідно через це збільшує кількість моментів на власні ворота. Чому постійно така тенденція?

– Якщо деталізувати, то справді – в останніх матчах у збірної України перший тайм не завжди виходить. А в другому таймі, коли поступаємося і потрібно рятуватися, більше м’яч уже на полі суперника. Питання «Чому не грати так із перших хвилин» якраз і дивує.

Підбір футболістів у нас досить якісний, є досвідчені, є молоді гравці – тому хотілося б, напевно, бачити таку агресивну збірну одразу з перших хвилин. Тут є питання до футболістів.

– Яку ви ще бачите кричущу проблему в збірній, на якій потрібно акцентувати і про яку потрібно говорити?

– Зрозуміло, багато критики в бік збірної – дві поразки. Але я не можу сказати, що це кризова збірна і немає гри. Думаю, можемо говорити про кризу результату – для мене це криза результату.

Дуже легко пропускаємо – чехи не створили багато моментів біля наших воріт, але три голи забили. Там недопрацювали, там не вбігали на підбори, там програли боротьбу… І такі рахунки в нас виходять – і з Албанією, і з Чехією. Індивідуальні помилки футболістів.