Вчора збірна України програла свій другий поспіль матч у Лізі націй.

Наша команда проводила матч проти Чехії і, на жаль, це до болю нагадувало те, що ми бачили проти Албанії. Ні, ми аж вдвічі більше забили, але й пропустили більше. Серед плюсів можна відзначити трохи організованішу гру команди загалом і в атаці зокрема, але якщо розбивати сам матч на фрагменти, то знову побачимо не надто хорошу для нас картину. Якщо говорити зовсім прямо, то чехи просто були сильнішими, а їхній тренер чітко пояснив, що саме вони мають робити на полі. А в нас якщо проти Албанії грали сліпі коні, то вчора їм одну шору трохи привідкрили, бо певний малюнок гри подекуди проглядався.

Але де знову був тихий жах, то це в захисті. Наша оборона грала практично на дитячому рівні, а ще посилено допомагав їй Микола Шапаренко, котрий сам практично організував гол у наші ворота, віддавши у власному штрафному (!!!) м’яч супернику. Незбагненно, чому місце в основі знову отримав Матвієнко, Таловеров сидів у запасі, а Сватка навіть не взяли. А ще після матчу Сергій Ребров заявив, що не має претензій до своїх футболістів. Як це так? А за таку гру в обороні теж претензій немає? А за помилку Шапаренка можна по голові погладити? Як можна не мати претензій, коли команда пропустила три голи і програла? Тобто головного тренера все влаштовує, в тому числі і дві поразки поспіль?

Вишенька на торті – відповідь Реброва на запитання про відставку, котре йому поставили на прес-конференції. “Поки не йду, трохи почекайте”. Слухайте, а з яких це пір сам тренер вирішує, чи він далі працюватиме? Та ж має бути якийсь керівний орган, котрий має повноваження звільняти наставника, ні? Але почекайте, це ж УАФ! Нею керує кращий друг Реброва Андрій Шевченко, то як він вижене товариша, правда? А ще Ребров – віце-президент УАФ, то невже він сам себе звільнить? Яка ж чудова ситуація! Збірна валиться, програє матч за матчем, а тренер каже: “Ні, ще трохи потерпіть, поки не хочу йти”. Де ще таке буває в іншій футбольній країні? І скільки ще треба команді програти матчів, щоб тренер зрозумів, що він мусить бути звільнений?

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com