Збірна Нідерландів у матчі 2-го туру Ліги націй УЄФА 2024/25 розділила очки з Німеччиною (2:2).

Збірні Нідерландів та Німеччини ідеально розпочали Лігу націй, відвантаживши по п’ять голів у ворота Угорщини й Боснії відповідно. Останні поєдинки між “ораньє” та “Бундестім” завжди були яскравими, тож вболівальники в Амстердамі очікували на шоу. І вони його отримали.

Ліга А, Група 3

Нідерланди — Німеччина 2:2 (1:2)

Голи: 1:0 — 2 Рейндерс, 1:1 38 — Ундав, 1:2 — 45+3 Кімміх, 2:2 51 — Дюмфріс

Господарі відкрили рахунок вже на 2-й хвилині. Гол виявився максимально простим – голкіпер Вербрюгген вибив м’яч у центр, Гравенберх підібрав його й розрізав оборону пасом на Рейндерса. Тіджані вирвався віч-на-віч і без проблем прошив тер Штегена. 1:0!

Ця неприємність не змусила німців опускати руки. Вже на 9-й хвилині Вірц теж виходив сам на сам (хоча його таки супроводжував захисник), однак Вербрюгген вчасно вийшов з воріт. На лінії штрафного він зупинив м’яч грудьми, підбив його головою й вибив. Нідерланди відповіли двома моментами – на 15-й Дюмфріс уникнув офайду й пробивав у правий кут з центру штрафного (Сімсонс асистував подачею), а на 21-й Сіммонс пробив з лівого краю карного майданчика під ближню стійку. Дензел не влучив, а постріл Хаві парирував тер Штеген.

Загалом, гра йшла на зустрічних курсах. За таким матчем було приємно спостерігати. “Ораньє” мали відчутну перевагу в завершальній стадії – тим більш неприємно було пропустити гол на 38-й хвилині. Його привіз Де Лігт, який допустив грубу обрізку. Хаврец, Вірц і Ундеав покарали за неї комбінацією з результативним пострілом Деніса. 1:1!

На цьому проблеми не завершились. У Нідерландів вже за декілька хвилин зламався Аке, якого замінив Юрр’єн Тімбер, а у компенсований до перерви час Німеччина забила вдруге. Гол прийшов саме з флангу “каноніра”: Андріх подав на лівий край штрафного, Ундав у падінні скинув Ундаву, а той покотив на порожні під удар Кімміху – 1:2!

Саме з цим рахунком команди відправились на перерву. Втім, Нідерланди теж не збирались капітулювати. Всього за п’ять хвилин після старту другого тайму господарі відігрались. Гравенберх відібрав м’яч у Мусіала при спробі обіграти себе 1-в-1, а Сіммонс підхопив м’яч – і розігнав контратаку. У її завершенні Хаві запустив Броббі до карного майданчика, а той прострілив під удар Думфрісу в порожні. 2:2!

От тільки цей момент став останнім для Нідерландів у зустрічі. По перерві господарі провели всього чотири удари по воротах. Німці стріляли не набагато частіше, але мінімум тричі вони могли забивати. Зокрема, всього за хвилину після пропущеного гола схибив Хаверц – Раум спокійно подав на ближню, Вірц скинув Каю, однак той не влучив у ворота з п’яти метрів!

На 62-й Ундав виходив сам на сам з Вербрюггеном, спробувавши його перекинути. Спроба виявилась невдалою. На 70-й же Раум замикав навіс Хаверца на дальній стійці, однак м’яч пролетів над воротами. Цікавіших епізодів у зустрічі після цього не створювали, тож фінальний свисток зафіксував бойову нічию!