Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб поділився думками про те, чи варто проводити матчі УПЛ у Кривому Розі в умовах війни.

– Зараз говорять багато людей в українському футболі – поки що кулуарно, але я думаю, що буде це з’являтися в публічній площині – що в Кривому Розі не можна проводити матчі УПЛ, це дуже небезпечно.

– А чому? Так, там є прильоти. А у Львів не прилетіло вчора чи позавчора? А там можна грати? А в Полтаву не прилетіло? Там можна грати? Ну, люди добрі, ми живемо в Україні. Кривий Ріг – це Україна. Чому ми повинні десь їхати на Західну Україну і там собі тренуватися і грати?

А хтось враховує кошти? Ну то проплатіть усе. Заплатіть нам, де ми жити будемо, заплатіть за тренування, гарні поля знайдіть. Які питання? Але це ж нам платити. Це перше.

Друге. Туди зможуть приїхати ті люди, які приходять і вболівають у цей час, коли такий тяжкий стан, постійно ракети летять по готелях, незрозуміло по чому? Для людей хоч якась віддушина є. Я з цим не згоден.

Якщо ми граємо – тоді, знову ж, закривайте весь чемпіонат і не грайте. Або граємо за нормальними правилами, це як у той рік: переносили, ну й що попереносили? Для мене це смішно. Це гра двох клубів. Вони захотіли – перенесли. Вони все вирішують.

А нас 16 – давайте вирішувати всі 16 клубів і бути в рівних. А не так, що пишуть: «От, тільки «Шахтар»…» Та звичайно, «Шахтар» і «Динамо» будуть нам набирати ці бали в єврокубках, а інші там і не потрібні, як вони говорять.

Навіщо цей футбол? Хай вони грають між собою 10 ігор, хто чемпіон – той чемпіон. Чому так не зробити? Можемо так зробити? – сказав Вернидуб.