Це був черговий матч розчарувань для всіх українських вболівальників.

Ми не побачили справжню силу нашої збірної в атаці і команда знову дозволила достатньо вільно створювати моменти власному супернику. Поразка від Албанії все ж болюча і змушує в черговий раз переосмислити як ідеї головного тренера, який просто визнав, що суперник був дуже сильним, так і гру кожного окремого виконавця. Але критики зі всіх боків зараз і так вистачає, тут ми зібрались для того, щоб поглянути на цю гру очима наших албанських колег, у яких дійсно був привід для свята.

То чим порадують албанські журналісти, що саме вони написали про перемогу своєї збірної у першому матчі Ліги Націй і чи відзначають вони якимось чином збірну України? Поїхали розбиратись!

Відоме видання Panorama Sport назвало свій матеріал: “Червоно-чорний шедевр, фантастична розв’язка у матчі проти України, завдяки якому ми розпочинаємо Лігу Націй з перемоги”. Потужні слова, але сказані після не менш потужного виступу албанців. У самому матеріалі ми можемо почитати про те, наскільки сильний перший тайм провела команда Сільвіньйо. Гол від Коноплі на старті другої половини вони назвали скоріше невдалим збігом обставин, зате невдовзі після нього Ісмаїлі повернув команді ентузіазм.

“Зразкова комбінація, після якої стався гол Асані, принесла нашій команді надзвичайно важливі три очки, які червоно-чорні відзахищали до самого фінального свистка”, — говориться у матеріалі. Окрім того, вони окремо зазначили, що на цю перемогу емоційно відреагував Прем’єр-міністр Еді Рама, у себе на сторінці у Facebook він написав: “ФОРЗА АЛБАНІЯ”.

Видання Bota Sot вийшло із заголовком: “Албанія відданою грою приголомшила українців у Празі”. Важко сказати, наскільки подібний заголовок точно передає наші емоції, але це виправдано. “Наша збірна показала неймовірний характер у Празі, перегравши Україну з рахунком 2:1. Герої зустрічі Ісмаїлі та Асані, але не варто забувати про вожака зграї — Сілвіньйо”, — підсумували у виданні.
“Своєю відданістю ми приголомшили українців у Празі “.

“Велика перемога, Албанія валить Україну”, — так свій матеріал назвали автори на сайті TopSporti. У статті говориться про те, як команда контролювала більшу частину матчу і наскільки сильний перший тайм провела, хоч і голи довелось перенести на другу половину зустрічі.

У пропущеному голі автор звинувачує Байрамі, який не встиг накрити Юхима Коноплю, але албанці швидко на це відреагували і невдовзі вже вийшли вперед: “Ребров зробив одразу три заміни, щоб додати силу атаці власної команди, однак стабільній та потужній Албанії сьогодні це не принесло жодних проблем. Всі потуги українців були нівельовані і особливо воротам Стракоші вони до кінця гри не загрожували. Тепер всі думки про Грузію, яка вже встигла розгромити чехів”.

Видання Gazeta Shqip назвало матеріал “Ефектний камбек. Албанія долає Україну і розпочинає Лігу Націй з трьома очками”. У самій статті повторюються тези минулих авторів. Із цікавого там зазначають, що Албанія на останніх хвилинах була куди ближчою до забитого третього голу, ніж Україна до свого рятівного другого.

Ось такими вийшли підсумки матчу між Україною та Албанією у Празі. Головна емоція українських вболівальників — сум і, можливо, злість. Втім це лише початок і чи варто вже зараз робити глобальні висновки? Хоча хтось скаже, що вже пора братись за подібне, адже з цим тренером команда пройшла певний етап. Ми лиш віримо у краще. Ми вітаємо наших албанських колег, які заслужено святкують, втім віримо, що свій реванш у Тірані ми візьмемо.