Відбулися чергові матчі другого ігрового дня Ліги націй 2024/25.

Ліга націй 2024/25, перший тур

Дивізіон А

Група 2

Бельгія – Ізраїль – 3:1

Голи: де Брюйне, 21, 53 (пен.), Тілеманс, 48 – Кастань, 36 (аг)

Нереалізований пенальті: Опенда, 56 (Бельгія)

Дивізіон В

Група 3

Словенія – Австрія – 1:1

Голи: Шешко, 16 (пен.) – Лаймер, 28

Група 4

Уельс – Туреччина – 0:0

Вилучення: Баріс Їлмаз, 63 (Туреччина, друга жовта)

Ісландія – Чорногорія – 2:0

Голи: Оскарссон, 39, Й. Торстейнссон, 58

Бельгія через внутрішньополітичні розбіжності була змушена приймати Ізраїль в Дебрецені за порожніх трибун. Гостей у статусі капітана вивів екс-легіонер Шахтаря Манор Соломон.

Матч перетворився на бенефіс АПЛ. Рахунок “розмочила” зв’язка з Манчестер Сіті – Доку покотив, де Брюйне пробив. Кастань з Фулхема випадково зрізав м’яч у власні ворота, але це була остання радість Ізраїлю. По перерві Бельгія за 8 хвилин зняла усі питання. Опенда асистував Тілемансу (Астон Вілла), а потім заробив два пенальті. Якщо де Брюйне без проблем оформив дубль, то сам Лоїс дуель кіперу програв. Можливо, тому що він не грає в АПЛ. 3:1 – впевнена перемога бельгійських “безхатьків”.

У матчі Словенія – Австрія феєрили представники Бундесліги. Шешко з Лейпцига реалізував пенальті, а Лаймер з Баварії відповів. Мвене пройшов шлях від антигероя до героя – спочатку привіз 11-метровий, потім асистував.

Поєдинок Уельс – Туреччина минув без голів. Баріс Їлмаз пішов відпочивати достроково, нахапавши дві жовті. Динамо буде грати з цим гарячим форвардом Галатасарая у ЛЄ.

Ще один майбутній суперник киян відзначився за Ісландію. Оррі Оскарссон нещодавно приєднався до Сосьєдада, а сьогодні головою замкнув подачу з кутового. По перерві те саме зробив Йон Торстейнссон – “вікінги” легко розібрали Чорногорію.