6 вересня, відбувся матч кваліфікаційного турніру Євро-2025 (U-21) між молодіжними збірними України та Сербії.

Кваліфікація Євро-2025. Група F.

Україна U-21 – Сербія U-21 – 2:1

 Гол: Н.Волошин (34), Ярмолюк (58, пенальті) – Баждар (7)

 Попередження: Шливич (39), Лієскич (57)

Україна U-21: Нещерет, Смоляков, Батагов, Салюк, Крупський (Роман, 77), Ярмолюк (Яцик, 59), Рубчинський (Федор, 77), Очеретько, Н.Волошин (Мельниченко, 77), Краснопір, Квасниця (Брагару, 59)

Запас: Фесюн, Дідик, Карабін, Горбач

Сербія U-21: Лієскич, Мілічич, Іліч, Серафимович (Величкович, 67), Мілованович, Джодич, Вукічевич (Петкович, 83), Мимович, Баждар, Міятович (Милошевич, 83), Шливич (Трифунович, 67)

Запас: Калічанін, Глушчевич, Дурдевич, Павлович, Константинов

Арбітр: Сімоне Соцца (Італія)

Стадіон «Спортпарк LNK» (Рига, Латвія)

Вже на 2-й хвилині “синьо-жовті” намагались довгою передачею вивести Краснопіра на ворота сербів – не вдалось. Суперник агресивно огризався і… вийшов вперед після навісу з кутового. М’яч після замикання головою зачепив нашого гравця і Баздар добив у сітку. Були підозри на офсайд і навіть влучання у руку сербського гравця, але на матчі не було VAR, а боковий суддя не побачив порушення.

Підопічні Унаї Мельгоси кинулись відігруватись: Квасниця і Волошин пробували загострювати біля воріт сербів, але втрачали м’яч у завершальній фазі. На 24-й хвилині Крупський протягнув сферу правим флангом і небезпечно прострілював у воротарський – захисники вибили на кутовий.

Українці володіли значною ігровою і територіальною перевагою, але Сербія дуже грамотно оборонялась, закривши будь-які підступи до свого штрафного. Мельгоса спробував застосувати тактику “броунівського руху”, змушуючи своїх гравців постійно змінювати позиції на полі, але це не приносило результату.

За трохи Краснопір прострілював у воротарський після передачі Квасниці, але знову заблокували захисники. Зрештою на 34-й хвилині одна з чергових атак українців таки завершилась голом: Волошин отримав ефектне, а головне ефективне закидання від Батагова за спини захисників і Назар у дотик пробив повз голкіпера.

Волошин міг оформити дубль – Квасниця протягнув м’яч через півполя, змістився ближче до центру і віддав ліворуч на Волошина. Той, перебуваючи спиною до воріт, зумів прийняти м’яч і пробити з розвороту – неточно. Згодом він же з-за меж штрафного закручував у дальній кут – повз стійку. На останній хвилині першого тайму Баздар повторив спробу Волошина – пощастило, що удар вийшов неточним.

Одразу по перерві Салюк ледь не привіз гол у свої ворота – пощастило, що Баздар пробив несильно і по центру. У відповідь Волошин виходив сам на сам, але поспішив з ударом і надіслав його над воротами. Серби вийшли заведеними й створили три моменти – попрацювати у рамці довелось Руслану Нещерету.

На 56-й хвилині Квасниця продерся з м’ячем до штрафного, віддав на Волошина, Назар пробив, але голкіпер відбив перед собою. Квасниця був першим на добиванні, але у боротьбі опинився на газоні – арбітр призначив пенальті. Ярмолюк з позначки панєнкою вивів Україну вперед. Згодом вже Волошин впав після контакту з голкіпером, але цього разу арбітр одинадцятиметрового не дав.

Крупський пробивав з-за меж штрафного – Лієскіч перевів м’яч на кутовий! На 86-й хвилині Федор замикав скидання від Краснопіра, але влучив у ліву стійку. Вже у доданий час Мельниченко зі зручної позиції послав м’яч над поперечиною.

Перемога принесла Україні 21 очко і зміцнила лідерство на вершині турнірної таблиці групи F, Сербія з 10 пунктами залишилась третьою.