Вчора Португалія на власному полі переграла Хорватію у першому турі Ліги націй (2:1). Головним героєм поєдинку став лідер господарів Кріштіану Роналду, який відзначився забитим м’ячем у першому таймі.

Цей гол для португальця став 900-м у професійній кар’єрі і в післяматчевому інтерв’ю 39-річний ветеран зазначив, що знакові події такого масштабу не варто недооцінювати.

“Це був захопливий гол для мене. Це кругла цифра. Тільки я знаю, як важко працювати щодня, щоб забити свій 900-й гол. Це унікальна віха в моїй кар’єрі. Я не б’ю рекорди… вони переслідують мене!

Як ви знаєте, мені вже 39 з половиною років, тому потрібно бути дуже зосередженим, щоб все йшло добре. Бути на такому рівні вимагає великої самовіддачі. Тому, коли трапляються ці маленькі рекорди, маленькі, великі, я дуже хвилююся, тому що я знаю і ціную те, що я роблю, і моїх товаришів по команді, тому що, очевидно, без моїх товаришів по команді це було б немислимим.

Після того, що сталося на чемпіонаті Європи, ми повинні були дати хорошу відповідь, і це сталося. Ми грали добре. Хорватія дуже добре боролася, і я думаю, що це була видовищна гра. У цій грі я почувався вільніше, ніж зазвичай. Тренер також дав мені таку можливість, і ми також грали, на мою думку, трохи інакше, ніж на чемпіонаті Європи. Ми зробили багато змін, гравці були вільнішими на полі, і коли це відбувається, це краще для мене, я буду чесним.

Я почуваюся краще, я відчуваю себе більш залученим у гру і можу більше насолоджуватися футболом. Не те щоб я не насолоджувався ним на Євро, але мені подобається бути вільним гравцем, мені подобається звільняти простір для моїх товаришів по команді, і сьогодні команда показала дуже хорошу гру”, – цитує Кріштіану Роналду Eurosport.

Нагадаємо, що п’ятиразовий володар Золотого м’яча також прагне досягти позначки у 1000 забитих м’ячів.