Відомий український тренер Віталій Кварцяний висловився про гру “Динамо” на старті сезону та про шанси киян в Лізі Європи.

“Динамо” мені дуже подобається, але в Лізі Європи кожна гра буде важкою, ні з однією командою легко не буде. Кияни трохи втомилися, але Шовковський імпровізує і дає можливість молодим гравцям проявляти себе. Але є моменти, які мені не подобаються, насамперед – багато гри назад і перекатування м’яча на своїй половині поля.

Також у Динамо вже десять років немає нападника! Ванат – хороший футболіст, але не центрфорвард. Влад повинен діяти з глибини. Ну не може нападник бути менше 190 см! На цій позиції має грати габаритний футболіст, як Голанд. Норвежець – це ідеальний форвард.

Так, “Динамо” Голанда фінансово не потягне, але знайти нападника такого типажу можливо. Можна було всю Африку перешерстити і знайти! Якось я захотів високого форварда у “Волинь”, і мені привезли Лео із Бразилії – 202 см! Мені був потрібен захисник, який добре подає аути, привезли Тейку – на 40 метрів м’яч кидав! Хто шукає – той завжди знаходить”, – сказав Кварцяний.

Нагадаємо, на основному етапі Ліги Європи-2024/25 підопічні Олександра Шовковського зіграють проти “Лаціо”, “Роми”, “Гоффенгайма”, “Ференцвароша”, “Вікторії” Пльзень, “Реал Сосьєдада”, РФШ і “Галатасарая”.