Ігор Циганик розповів нові подробиці про життя харківського Металіста: журналіст розкрив таємницю, за чиї кошти живе клуб та чи причетний до фінансування Олександр Ярославський.

Журналіст та коментатор Ігор Циганик розкрив таємницю того, хто фінансує футбольний клуб Металіст. За рік до повномасштабного вторгнення до фінансування клубу повернувся Олександр Ярославський. Але наразі фінансовий стан справ Металіста залишає бажати кращого. 

За словами Ігоря Циганика, на харків’ян накладено трансферний бан. Такі санкції застосовано через борги перед кількома бразильськими виконавцями, які приїздили до Металіста у 2020-2022 роках.

«Металіст фінансує зараз Красніков, за рахунок тих трансферів, які вдалося та вдається зробити. На клуб зараз накладено трансферний бан, тому що є певні зобов’язання перед бразильцями, яких свого часу понабирав Металіст, коли виграв Першу Лігу. А зараз, як ми бачимо, немає ніякого фінансування від Ярославського. Як наслідок, клуб намагається закривати борги. Є дуже перспективні футболісти», – розповів Ігор Циганик у програмі Циганик LIVE.

  • Харківський Металіст існував з 1925 по 2016 роки. Після цього клуб було розформавно. У 2019 з’явився футбольний клуб Метал, який згодом пройшов ребрендинг та отримав логотип оригінального Металіста. Також було змінено назву клубу.
  • За підсумком сезону 2022/2023 Металіст залишив УПЛ. Минулий сезон команда провела у Першій Лізі та посів п’яте місце у групі вибування.
  • У сезоні 2024/2025 Металіст грає у групі А Першої Ліги. Команда наразі не здобула жодної перемоги. Після поразки у стартовому матчі проти Агробізнесу (1:2), харків’яни три матчі поспіль зіграли внічию.