Головний тренер збірної Італії Лучано Спаллетті перед матчами Ліги Націй поділився своєю думкою про майбутнє національної команди.

Нагадаємо, що команда Спаллетті провалила Євро-2024, залишивши турнір вже на стадії 1/8 фіналу.

“У всьому, що сталося на Євро-2024, на 100% винен я, а гравці звільнені від цієї відповідальності. Мабуть, я надто сильно на них тиснув і не дав їм можливості насолодитися досвідом гри у футболці збірної Італії. Мені потрібно бути обережним, пробуючи щось нове чи намагаючись донести нове послання. Я маю бути першим, хто повірить, що ми маємо іншу силу порівняно з тим, що ми показували в минулому.

Я перший, хто не хоче здаватися перед труднощами, і ми повинні вірити в роботу, яка ведеться, рухаючись вперед. Гравці, які були зі мною в Німеччині, не несуть відповідальності, як і ті, хто лишився вдома.

Тепер ми відкриваємо нову сторінку, і з цього моменту нам треба більше думати про свою ідентичність. Я думаю, що зараз саме час спробувати щось інше. Це неминуче означає виключення деяких гравців. Я збираюся створити нову групу, нову команду, чинячи на них менше тиску”, – сказав тренер.