Реал Мадрид у рамках 4-го туру Ла Ліги 2024/25 переміг Реал Бетіс (2:0).

Протистояння Реала й Бетіса на Сантьяго Бернабеу цілком можна було назвати центральним у іспанському турі. Дуже часто такі центральні матчі розчаровують фанів, вганяючи у сон – але цей був не той випадок. “Королівські клуби” видали неймовірно веселий матч.

Звісно ж, Мадрид вважався фаворитом, а головна інтрига крутилась навколо першого гола Мбаппе. Чи побачимо його тепер? У перших трьох турах французький геній косплеїв Азара чи Мудрика, покидаючи поле без забитих м’ячів чи хоча б асистів. По ходу зустрічі з Бетісом здавалося, що соцмережі отримають ще один тиждень мемів про провальний трансфер.

До перерви моментів виникало небагато. Пригадується тільки кутовий із замиканням Мілітао (Руй Сілва парирував) та його ж добиванням у зовнішній бік сітки. Бетіс же мав цікавий епізод з пресингом Рйбаля проти Куртуа – Тібо під тиском вибив м’яч і потім наступив на ногу форварду. Арбітр справедливо не призначив пенальті.

Тут би й поговорити про мадридську суддівську мафію, однак Хав’єр Альберола Рохас відмовлявся свистіти й на користь Реала. Він ігнорував контакти шипами в боротьбі та не боявся роздавати жовті за розмови – і кому! Вінісіусу й Карвахалю! Такий стиль суддівства сприяв відкритому футболу, а також підіймав напругу на полі.

Команди відповідали атакою на атаку. Особливо виділявся лівий фланг Реала, де діяли Мбаппе й Вінісіус – і правий край Бетіса, де феєрив Абде. Кіліан у першому таймі запам’ятався грою не в темп або відсутністю пропозицій для передачі, але все одно міг забивати.

Так, на 6-й хвилині він замикав передачу з правого флангу на 11 метрів, однак Руй Сілва встиг скоротити відстань і накрити удар.

На 22-й внаслідок же хвилині француз незграбно підбив м’яч, замикаючи простріл Вінісіуса на лінію воротарського. Втім, сфера ледь не перелетіла через Руя Сілву – голкіпера спіймав м’яч аж на лінії воріт.

А на 25-й хвилині Вальверде розігнав контратаку й запустив Мбаппе на правий край штрафного. Підтримки у Кіліана не було, той француз пробив з гострого кута. Повз ворота!

Відпочивати команди відправились за нулів на табло. По перерві зміст гри не змінився абсолютно. Обидва колективи на високих швидкостях гасали від штрафного до штрафного. Агресивніше почав Реал, який двічі претендував на пенальті (в обох випадках їх не було й близько) й ледь не вийшов уперед на 50-й хвилині.

Це сталося після пострілу Вінісіуса з лівого кута штрафного – м’яч рикошетом поцілив у стійку й відскочив точно на ногу Мбаппе, а той зарядив по горобцях. Втім, Мбаппе все одно перебував у офсайді. Здавалося, що Кіліан і сьогодні не заб’є.

Досить швидко Мбаппе нагадав про свій клас, віддавши своєчасну передачу з лінії карного майданчика на правий край. Там Родріго виконав кілька фінтів, а потім завдав потужного удару. Руї Сілва парирував. На 54-й же хвилині Мадрид вимагав пенальті за влучання в руку Льоренте – втім, суддя не збирався свистіти в подібних ситуаціях.

Не свиснув Хорхе Альберола Рохас і такий контакт у штрафному андалусійців. Себальйос претендував на пенальті, хоча в динаміці здавалося, ніби Дані просто підставився.

Бетіс огризнувся замиканням свіжого Роке на дальню стійку (Куртуа виручив) та подачею Родрі з рикошетом на 64-й – Куртуа не без труднощів перевів м’яч над каркасом.

Зрештою, такий відкритий футбол завершився взяттям воріт. Взнаки дався клас Реала – і це той випадок, коли клас помітно неозброєним оком. Родріго змістився в центр і віддав передачу на лінію півкола, а Феде п’яткою у дотик розрізав оборону “вердібланкос”! Уругваєць таким чином вивів Мбаппе віч-на-віч, а той нарешті забив дебютний гол у Ла Лізі. 1:0!

А ще через сім хвилин на рандеву з Руї Сілвою вийшов Вінісіус. Цього разу оборону розрізав свіжий Браїм Діас. Бразилець обіграв голкіпера, той зачепив його й привіз пенальті.

Мбаппе підійшов до позначки. Удар, правий кут, гол. 2:0! Дубль Кіліана!

Бетіс капітулював. Реал захопив повний контроль над грою й мав доводити справу до розгрому. Знову могла спрацювати перестановка Карло Анчелотті – юний Ендрік, який замінив Родріго, вийшов сам на сам з передачі Браїма. От тільки переграти воротаря нападнику не вдалося.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Реала з рахунком 2:0!