Ліверпуль у рамках 3-го туру АПЛ 2024/25 переміг Манчестер Юнайтед (3:0).

Ліверпуль під керівництвом Арне Слота видав непоганий старт АПЛ, прибивши Іпсвіч і Брентфорд, однак цього для перших висновків було замало. Їх можна було робити тільки після справді великого матчу. Зустріч з МЮ на Олд Траффорд поки що підпадає під це поняття, попри всі старання Еріка Тен Хага.

Наставник “дияволів” залишив Магуайра в резерві, випустивши в центрі оборони Де Лігта – таким чином, Маттейс дебютував в основі манкуніанців. Нарешті у старті вийшов і Зіркзеє, чому сприяла травма Маунта у попередньому турі. В запас присів Діалло, поступившись місцем Гарначо. Арне Слот, своєю чергою, взагалі не зробив замін у порівнянні з основною на попередній матч.

На жаль для фанів МЮ, перший тайм їхня команда повністю провалила. Команда завдала всього два удари по воротах – і тільки один можна назвати небезпечним.Швидка атака господарів на 40-й хвилині завершилась прострілом з правого флангу, однак м’яч вибили на Мазрауї. Той пробив з лінії штрафного, прошивши Ван Дейка, однак Аліссон парирував.

До того часу “дияволи” вже горіли в рахунку. Його на 35-й хвилині відкрив Луїс Діас, якому асистував Салах, от тільки в протокол слід занести й Каземіро. Саме бразилець виконав обрізку в центрі поля, подарувавши м’яч Грвенберху, а Раян одразу ж розігнав контратаку з передачею на правий край. Мо виконав навіс на дальню стійку, а Діас у шикарному стрибку замкнув головою. 1:0!

Це був не перший гол Ліверпуля. Ще на 7-й хвилині ворота Онана вразив Алексадер-Арнольд, який замкнув простріл Діаса (контрвипад теж розігнав Гравенберх). Далот вибив м’яч зі “стрічки”, однак сфера перетнула її у польоті. Втім, у цій же атаці в офсайді перебував Салах, тож рахунок не змінився.

Між вищезгаданими епіздами команди й поворотах били зрідка. Ліверпуль все ж контролював гру на всіх етапах, однак ситуація для МЮ не здавалася катастрофічною. І тут у справу знову втрутився Каземіро – на 42-й хвилині Діас відібрав у нього м’яч і запустив контратаку, віддавши пас Салаху. Мо, своєю чергою, прострілив на 11 метрів, куди встиг добігти Діас. Луїс ефектним ударом поцілив під праву стійку. 0:2!

Саме з цим рахунком команди відправились на перерву. Соцмережі реготали з Каземіро, а Ерік Тен Хаг взагалі вирішив замінити зіркового опорника. Замість бразильця другий тайм розпочав 20-річний дебютант Кольєр. На 52-й хвилині він навіть міг відродити інтригу в протистоянні, відгукнувшись на закидання Майну й головою скинувши м’яч під удар Зіркзеє. Форвард метрів з 12-ти бахнув у дальній кут, однак Аліссон виручив.

Покарання за марнотратство виявилось болючим. На 56-й хвилині Маккалістер відібрав м’яч у Майну й одразу ж запустив контратаку. Ліверпуль моментально вискочив 4-в-2 – Собослай покотив на правий край карного майданчика, а Салах у дотик поцілив під ближню стійку. 0:3!

За декілька хвилин після цього єгиптянин міг забити ще два голи, скориставшись грубими помилками захисників МЮ, однак йому трішечки бракувало точності. Декілька моментів мерсисайдці організували вже на останніх хвилинах – теж безуспішно. МЮ ж спробував повернутись у гру й навіть міг забивати на 78-й хвилині, коли Зіркзеє замикав крос Рашфорда на дальню – втім, удар у падінні метрів з чотирьох пройшов повз ворота!

Чогось цікавішого організувати не вдалося. Зрештою, фінальний свисток Ентоні Робінсона зафіксував розгромну перемогу Ліверпуля на Олд Траффорд. Арне Слот став першим з 2007 року тренером, якому вдалося перемогти у перших трьох турах АПЛ поспіль без пропущених м’ячів.