У рамках недільної програми 3-го туру АПЛ 2024/25 Челсі розділив очки з Крістал Пелас, а Ньюкасл переміг Тоттенхем.

Чемпіонат Англії 2024/25, 3-й тур

Челсі – Крістал Пелас – 1:1 Голи: Джексон, 25 – Езе, 54

Ньюкасл – Тоттенхем – 2:1 Голи: Барнс, 37, Ісак, 78 – Бьорн, 56 (автогол)

Челсі приймав Крістал Пелас. Енцо Мареска залишив Мудрика в запасі, поступившись місцем Нету. Втім, і без Михайла господарі провели переконливий перший тайм. “Пенсіонери” хоч і не феєрили, але й нічого не дозволяли супернику, створювали моменти й забили на 25-й хвилині. Знову проявила себе арочка Палмер-Джексон – Коул асистував, Ніколас забив.

Другий тайм виявився не таким сильним. Челсі провів лічену кількість ударів по воротах (всього три в основний час), а Крістал Пелас ще й відігрався завдяки класному пострілу Езе з відскоку. 1:1! Енцо Мареска спробував освіжити лівий фланг Феліксом, однак на 78-й хвилині таки довелося випускати Мудрика.

І Михайло не підвів! Українець декілька разів добре протягнув м’яч. Одну із контратак він розігнав самотужки, але ї запоров Мадуеке – Ноні прийняв пас від Мудрика й не віддав передачу йому на хід у штрафний, хоча за логікою мав робити це обов’язково.

Після цього наш земляк декілька разів класно відпрацював у обороні. Зокрема, екс-“гірник” відверто врятував у епізоді зі скидкою на Муньйоса, догравши з Родріго й заблокувавши його удар зі штрафного (а потім виконавши винос). У компенсований же час Мудрик міг і асист на Джексона запустити – він ідеально закинув м’яч за спини захисникам, організувавши нападнику вихід віч-на-віч. Ніколя, однак, не зміг переграти Са.

У підсумку, фінальний свисток зафіксував результативну нічию. Челсі залишається з однією перемогою в новому чемпіонаті, а Мудрик посилює свої позиції в битві за основний склад на лівому фланзі атаки.