Динамо Київ та ЛНЗ зійшлися в напруженій битві (1:0) у 5 турі чемпіонату України 2024/25.

Команда Шовковського після вильоту з ЛЧ в ЛЄ прагнула повернутися в УПЛ, де почала з двох поспіль перемог. Рубчинський дебютує за київський клуб і відразу ж бере участь в першій ударній атаці на 4 хвилині. Екс-хавбек СК Дніпро-1 відкотив на Ваната, той у центр, Тимчик розім’яв голкіпера. ЛНЗ може похвалитися одним із найкращих пресингів УПЛ, але на цьому можна і ловити команду Карраско. Рубчинський класно в центральному колі розрізав блок парочки суперників, Тимчик обігрався з Ярмоленком і заробив кутовий.

І знову гравець олімпійської збірної України відпрацював. Рубчинський, схоже, не дуже рветься в оренду до львівських Карпат. Відібрав у пресингу, Ванат підхопив і покотив Тимчику. Новачок Динамо сам і завершував метрів з 11 – вище! Біловар намагається пресингувати агресивно і високо у стилі Попова, але чоловіка Яни Суркіс відіграли в центрі поля на правому фланзі. Проходить швидка комбінація з дуже поганим навісом, але Бущан все одно невдоволено розводить руками.

Діагоналі Михавка на фланг до Ярмоли працюють, як годинник. Піхальнок у штрафному скидає назад під удар, але Бражко і Тимчик стріляють здалеку недостатньо влучно і сильно. Михавко тепер уже і ліворуч закидає з глибини. Ванат і Піхальонок по черзі падали, останнього скосив Нонікашвілі, Олександр Шандор вказав на 11-метрову позначку. Згодом змінив рішення, кому жовту за цей фол. Усе ж Саліху, мабуть, підбив ногу Піхальонка. Чи був фол, важко визначити з будь-якого повтору, але більше так, ніж ні. Ярмоленко впевнено реалізував, хоча воротар вгадав.

Піхальонок також зі своєї половини розкішним пасом запускає Ваната у прорив, а далі вже голкіпер тягне. Ярмоленко оформив дубль на 28 хвилині. Тимчик у розріз на Ваната, чий удар воротар парирував прямо на лідера Динамо. Однак взяття воріт скасували через мінімальний офсайд у моменті пас правого захисника на форварда. На 32 хвилині ЛНЗ вперше пробив по воротах. Бражко відпрацював після небезпечної контратаки, але гості мали змогу продовжити після кутового. Яшарі в небезпечній зоні воротарського тягнувся до скидання головою від Геннадія Пасіча, удар не вийшов.

Чергова радіокерована передача Михавка через всі лінії оборони, Ярмоленко накручує і прострілює. Ванат і Рубчинський у різних зонах воротарського не встигають замкнути з вбивчої позиції. Кабаєв не такий помітний сьогодні, як у матчах кваліфікації Ліги чемпіонів, де рвав опонентів на швидкості. Мало бере на себе, але пасик за спини видав добротний. Піхальонок не прошив голкіпера у ближньому куті. Ще один момент, який був дуже перспективним, але завершився лише невлучним дальнім пострілом. Ванат перехопив пас Піхальонка на Тимчика, однак спромігся бодай відкотити під удар. З прицілом нині біда.

Бессала Молло на старті другої половини дуже грубо врізався в Михавка. На щастя, обійшлося лише криком на весь стадіон, без травми. Бражко класно відібрав і кинув на хід у штрафний, Ярмоленко пробив надто слабо. Серію контрвипадів пропускає Динамо, але надійно захищається вже у своїй третині. Інше питання, що Дубінчак був дуже близький, щоб повторити жах Караваєв. Схожий епізод на те, що сталося, коли призначили пенальті на користь РБ Зальцбург. Молло встиг поставити ногу, яку підбив лівий захисник Динамо. Якщо у першому таймі дали дещо схожий пенальті, то тут відповідно теж є питання.

Просідає Динамо, і Рубчинський ударом ззаду заробляє перед відходом з поля (Буяльський міняє) заробляє жовту картку. Кабаєв теж мав такий вигляд, ніби хтось йому спустив колесо. Тож вихід Волошина логічний саме замість нього. Ванат і Бражко по черзі вриваються у штрафний. Дуже гострі 2 удари, Кучеренко тягне, Муравський страхує. Опорник Динамо створює і собі моменти, і партнерам.

Ярмоленко віддає гострий пас за спини, Тимчика зупиняють, але снаряд летить якраз на Андрія. Гарна позиція, однак м’яч зрізається і летить у небеса. Яшарі дуже не бажає переривати свою результативну серію – 2 гол плюс асист у двох попередніх турах. Хавбек з Косова обіграв Дубінчака і небезпечно бахнув метрів з 25. Супряга дуже непогано вийшов. Чіпляється за виноси, розігрує, віддає під удар, відкривається та обурюється, чому Волошин не дав у відповідь.

Пресинг ЛНЗ спричиняє проблеми самій же черкаській команді в обороні після миттєвих закидань захисників та опорників киян. Тиск Динамо також призводить до моментів біля воріт гостей. Перехопили завдяки активності Брагару та Дубінчака, Буяльський викотив ідеально на кут воротарського, Піхальонок пробив прямолінійно в Кучеренка.